CHP’den son dakika ittifak açıklaması

CHP’den son dakika ittifak açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) son dakika ittifak açıklaması yapıldı ve flaş ifadeler kullanıldı. İşte haberin ayrıntıları;

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve ittifak iddialarına yanıt verdi.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konular üzerine açıklamalarda bulundu.

“BİZİ NEDEN SÜREKLİ HDP İLE YAN YANA GETİRİYORSUNUZ”

Öztrak, inşaatı devam eden 3’üncü havalimanındaki işçi eylemlerine de değindi. Öztrak, havalimanının açılışının 29 Ekim’e yetiştirilmemesiyle ilgili bazı marjinal gruplara, HDP ve CHP’li bazı milletvekillerinin destek verdiği provokasyonlardan bahsedildiğini söyledi. Öztrak, “Ben şu anda bu iktidar partisini anlamakta zorluk çekiyorum. Neden bizi sürekli HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

CHP’li milletvekillerinin inşaat alanına gözlem yapmak, işçilerin, ‘tahtakurusu içinde uyudukları, dayak yedikleri, çalışma izni olmayan işçilerin çalıştırıldığı’ yönündeki şikayetlerini yerinde incelemek için gittiğini ifade eden Öztrak, “Bugün orada tutuklanan 24 işçi var. Öyle anlaşılıyor ki, orada çalışma izni olmadan çalışan işçiler var. CHP’li vekiller provokasyon yapmak için oraya gitmedi, emekçilerin hakkına sahip çıkmak için gitti. Ve bundan böyle bu ülkede kim eziliyorsa biz onları yanında durmaya devam edeceğiz” dedi.

“GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir soru üzerine, yerel seçim için gündemlerinde bir ittifak olmadığını vurguladı.

Öztrak, “Biz İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren seçmenlerin, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren seçmenlerin diğer partilere oy veren seçmenlerin tamamının oyuna talibiz. Biz tabanda mutabakata inanıyoruz. Hiç kimse ile herhangi bir görüşme içinde değiliz, olmayacağız da. Seçimler bitti, biter bitmez Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir kurultay yaptırmaya çalıştılar. Onun yanına da ‘Cumhuriyet Halk Partisi şu veya bu partiyle de ittifak yapacağı’ eklediler. Bunların ikisi de Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu süreçte yani devletin yeniden yapılanması ve yerel seçimlere gidilmesi sürecinde etkisizleştirmeye dönük hareketlerdir” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.