CHP'den yeni açıklama: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP'li olacak

CHP'den yeni açıklama: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP'li olacak

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının CHP kimliği taşıyacağını söyledi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı Ankara kulislerinde bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ederken, son olarak adaylık için bir isim öne çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, adaylık için Mansur Yavaş'a çağrı yaparken, bir yandan da eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın aday olacağı iddia edildi.

Yavaş ve Kılıç isimleri gündem yaratırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da ismi kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

 

"MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI CHP KİMLİĞİ TAŞIYACAK"


Muhalefet liderleri 'aday' konusunda hiçbir açık vermezken, en net açıklama CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den geldi.

Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Tekin, Millet İttifakı adayının politik kimliğini tarif ederek "Kesinlikle şuna emin olabilirsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin dışından bir adayın söz konusu olmayacağını söyleyebilirim. Aday CHP kimliğini taşıyacak. Konuşulan isimler çok kıymetli olabilir ama ana muhalefet lideri dışında bir isim tartışması sıkıntı olur" diye konuştu.

 

MEHMET METİNER VE GÜRSEL TEKİN ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG


Öte yandan programda AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner ile CHP'li Tekin arasında da dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

Metiner canlı yayında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Gürsel Tekin olması gerektiğini söyledi. CHP'li Tekin ise, 'oy verir misin?" diye sordu. Bu soruya Metiner, "Reis aday olmazsa bir oy da bizden olsun" diye yanıt verdi. Tekin ise, "Allah Razı olsun" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum