CHP’li 5 isim DSP’den ret yedi

CHP’li 5 isim DSP’den ret yedi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal CHP’de yer bulamayan 5 CHP’li ismi kabul etmediklerini söyledi. Aksakal, “Biz her sokaktan geçeni kabul edemeyiz” dedi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde iki ittifak partisinin yanı sıra en çok konuşlan parti Demokratik Sol Parti oldu. Öyle ki DSP başta eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olmak üzere birçok önemli CHP’li isimleri aday göstermesiyle gündeme oturdu.

DSP Genel Başkanı Ömer Aksakal aday gösterdikleri CHP’liler dışında önemli 5 ismin ise adaylıklarını reddettiklerini söyledi.

Buna göre CHP’li çok önemli isimlerinden olan Mehmet Sevigen, Hamdi Sedefçi, Ümit Kocasakal’da CHP’de yer bulamayınca DSP’ye koştular. Ancak 5 önemli isim DSP’den de ret yedi.

BEŞ CHP’Lİ ÖNEMLİ İSİM DSP’DEN RET EDİLDİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksalak, partiye başvuran herkesi kabul etmediklerini belirterek, “CHP'den gelen ve bizden aday adayı olmak isteyen bazı isimleri biz kabul etmedik. Mehmet Sevigen, DSP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istedi. Kabul edilmedi. CHP’nin aday göstermediği Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, DSP ile irtibat kurmak istedi. Sıcak bakılmadı.

HER SOKAKTAN GEÇENİ KABUL ETMEYİZ

CHP’nin eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP’nin eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Balıkesir / Edremit, Kırklareli, Kadıköy'de Ümit Kocasakal ismini araya koydular. Kabul etmedik. CHP'den aday gösterilmeyen bazı isimler yine partimizden aday olmak istedi fakat biz kabul etmedik. Çünkü DSP'nin aday belirlerken baz aldığı bazı kriterleri vardır. Biz her sokaktan geçeni kabul edemeyiz” dedi.

KOCASAKAL VE SEVİGEN’DEN YANIT

Gazeteci İsmail Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ümit Kocasakal ile görüştüğünü ifade etti. Saymaz, Kocasakal'ın DSP'ye başvurduğu yönündeki iddiaları yalanladığını aktardı.

Saymaz, "Ümit Kocasakal ile konuştuk. Ümit hoca DSP’ye adaylık için başvurduğu iddiasını yalanlayarak, şöyle dedi: 'DSP’den aday olmak aklımın ucundan geçmedi. Kimseye bu yönde bir teklifte bulunmadım, kimseyi aracı kılmadım. Kesinlikle yalandır. Bu, bana yönelik bir operasyondur" diye yazdı.

Saymaz ayrıca, Mehmet Sevingen ile de görüştüğünü belirtirken, "Eski Milletvekili Mehmet Sevigen aradı. Sevigen, 'Ben DSP’ye başvurmadım. DSP ile herhangi bir görüşmem olmadı. Asılsızdır' dedi" diye aktardı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.