CHP’li Alper Taş: HDP’li arkadaşlar bizi destekliyor

CHP’li Alper Taş: HDP’li arkadaşlar bizi destekliyor

CHP'nin İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, İYİ Partinin desteği konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını belirtirken, “HDP’nin oylarının yüksek olduğu bir bölge. Bu arkadaşların desteği, önemli ve onlar desteklerini ifade ettiler” dedi.

Belediye başkanı seçilmesi halinde LGBT meclisleri kuracağı ile solda da tartışmalara sebep olan CHP Beyoğlu Belediye Başkanı Alper Taş, ‘Müslüman bir insan solcu olamaz, sosyalist olamaz.’ Halbuki bunlar bambaşka şeyler” dedi.

Alper Taş, kendisine İYİ Partinin tam desteğini de aldığını ifade ederken, HDP’lilerinde aynı şekilde tam desteğini aldığını açıkladı.

Gazeteduvar’dan Sadık Güleç’e açıklamalarda bulunan Alper Taş şunları söyledi;

İYİ PARTİ VE HDP BİZİ TAM DESTEKLİYOR

“Öncelikle İYİ Parti meselesini açayım. İYİ Parti bizi destekliyor. İYİ Parti ve CHP biliyorsun bir ittifak içinde ve Beyoğlu’nda bu ittifak meselesinde bir sorun yok. Beni bir sosyalist olarak görüyorlar ama yapımızı, kişiliğimizi biliyorlar. Kendileri de söylüyorlar. Sonuç olarak Beyoğlu’nu yöneteceğiz. Nasıl bir insan olduğumuzu, fikirlerimizi biliyorlar. Bu süreçte bizim yanımızdalar. Sahada da çalışıyorlar. Beyoğlu özelinde İYİ Parti ile ilgili bir sıkıntı yok.

SEÇİMİ KAZANMAMIZ İÇİN ÜÇ ŞEY

Bizim seçimi kazanmamızın üç şartı var. Bu üç faktörü birleştirdiğimizde seçimi kazanırız. Bunlardan birisi modern, belirli bir eğitim almış, geçmişte sandığa fazlasıyla sahip çıkmış ama şimdi sandıktan umudunu kesmiş bir umutsuzluk içinde olan geniş bir kitle var. Bunların sandığa gitmesi önemli. Beyoğlu seçime katılmama oranının yüksek olduğu bir yer. Bunların önemli bir kesiminin sol seçmen olduğunu düşünüyoruz. Şöyle formüle edelim. Seçimi kazanmak için solu kazanmamız lazım. Sol duyarlılığa sahip arkadaşların sandığa gidip tercihte bulunmaları lazım, bu faktör önemli.

HDP’Lİ ARKADAŞLAR BİZİ DESTEKLİYOR

İkinci faktör olarak Kürt yurttaşlarımızın oyları oldukça belirleyici. HDP’nin oylarının yüksek olduğu bir bölge. Bu arkadaşların desteği, önemli ve onlar desteklerini ifade ettiler. Gittiğimiz mahallelerde de bunun yansımasını görüyoruz. Bir üçüncü faktör ise AKP’nin etkin olduğu mahalleler. Bu mahallelere ilişkin özel bir çalışma yürütüyoruz. Esasen çalışmamız oraya odaklanmış durumda. Yaptığımız ilk çalışmada Pera, Gümüşsüyü, Cihangir bu hattı bitirdik.

Burada arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar ama benim ve arkadaşlarımın yoğunlaştığı bölge AKP’nin etkin olduğu bölge. Burada kimliğimizi anlatma, düşüncelerimizi aktarma noktasında yoğun bir seferberlik içindeyiz. Önemli noktalar yakaladığımızı düşünüyorum. Buralardan bize önemli bir desteğin geleceğini düşünüyorum. Şu anda aldığımız veriler öyle. Bu bölgeler aynı zamanda Karadenizlilerin yoğun olduğu bölgeler. Benim Karadenizli olmamın getirdiği bir olumluluk da var.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.