CHP'li Altay MHP'li Semih Yalçın'a meydan okudu! Konum at geleyim

CHP'li Altay MHP'li Semih Yalçın'a meydan okudu! Konum at geleyim

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan belediye başkanı adayları ile ilgili bir açıklama geldi...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. AKP ve MHP ittifakıyla ilgili Altay, şunları kaydetti:

'Siyasetin müzakere ve münakaşa olduğunu söyleyenlerdenim ama siyaset küfür değildir. Edepsizlik, ahlaksızlık, hakaret etmek değildir. İttifak bir evrim geçiriyor. Bu bizim meselemiz değil, kendi meseleleridir.'

'YÜREĞİN YETİYORSA NEREYE İSTİYORSAN ORAYA BEN GELEYİM'

Altay, MHP’li Semih Yalçın’ın kendisine yönelik sözlerine de şöyle yanıt verdi:

'Siyaset tehdit kaldırmaz. Biz tehdide pabuç bırakacak olsak siyasete girmezdik. MHP'nin kimi yöneticilerinde büyük bir çelişki ve aymazlık var. Bir sorunun varsa yargı yoluyla, devletin kolluk kuvvetleri yoluyla çözersin. Ülkücüler sokak kabadayısı değildir. Semih Yalçın’ın, yeni tabiriyle kurt görünümlü çakalın ülkücülere talimat verecek hali kalmamıştır.

Ülkücülerin samimiyetle inandığı bu davayı Recep Tayyip Erdoğan'ın eline, inisiyatifine teslim edenlerin başında kendisi gelmektedir. Ben Pazartesi günü 'Sayın Bahçeli sarayın şamar oğlanı oldu' dedim. Şamar oğlanı adam yerine konulmayan demek. Burada bir hakaret yoktur. Ama kaybettikleri prestij ve itibarı bu sözlerin üzerinden ülkücülerin ayranını kabartmak suretiyle geri kazanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Onların talimatıyla hiçbir ülkücünün kural dışı, hukuk dışı bir işin içine gireceğine ihtimal vermem. Semih Yalçın’a söylüyorum, ülkücülerle beni tehdit etme, yüreğin yetiyorsa nereye istiyorsan oraya ben geleyim. Sosyal medyada paylaştığı hakaret ve küfürler için yargı önünde kendisiyle hesaplaşacağız."

'GÖKÇEK MHP'YE HAYIRLI OLSUN, YAKIŞIR'

MHP'li kaynakların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Melih Gökçek ile görüştüğünü duyurmasının sorulması üzerine Altay, 'MHP'nin Ankara’da kimi aday göstereceği benim meselem değil. Melih Gökçek MHP'ye hayırlı olsun, yakışır. Bence bir sakıncası yok. Ama ben bu ittifakın, bu kırgınlığın bir boşanmaya dönüşüp dönüşmeyeceğinden çok emin değilim' değerlendirmesinde bulundu.

'ERDOĞAN ANDIMIZIN NERESİNDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU PAYLAŞSIN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danıştay üyelerine Andımız kararıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Altay, 'Danıştay’ın bu kararı 5 yıl geciktirmesi gariptir, sıradışıdır. Ama Danıştay’ın bu kararı aylar önce aldığı ama UYAP'a işlemediği bilinen bir gerçektir. Danıştay’ın bu kararı Çarşamba günü Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasında yapılan ikili görüşmede ittifak parada zedelenmiştir. Bu görüşmenin akabinde UYAP'a koyduğu bilinen bir durumdur. Bu nokta bile düşündürücüdür. Biz CHP olarak milli, manevi, ulusal konuları siyasetin malzemesi yapmayı doğru bulmuyoruz. Andımızla ilgili 2013’te söylediğimiz yerdeyiz. Çıksın Erdoğan Andımızın neresinden rahatsız olduğunu paylaşsın' dedi.

'CHP'NİN ADAYLARI PARTİMİZİN EVLATLARINDAN GELECEK'

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul'dan Muharrem İnce'yi, Mansur Yavaş'ı da Ankara için aday göstereceği iddialarına ilişkin Altay, 'Siyasette her şey mümkün, hiçbir şey imkansız değildir. CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları belli değil. Bunlar Aralık ayından önce de çok belli olmaz. Beklentim ve anlayışım CHP'nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir' açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.