CHP'li Altay'dan İYİ Partili Ağıralioğlu'na sert tepki! 'Kılıçdaroğlu döke saça kazanır'

CHP'li Altay'dan İYİ Partili Ağıralioğlu'na sert tepki! 'Kılıçdaroğlu döke saça kazanır'

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun 'Tayyip Bey, Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor' sözlerine yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun görmek istediklerini açıkladı.

Altay, “Tayyip Erdoğan’ın karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Engin Altay, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor” sözlerine de yanıt verdi.

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor sorularını yanıtladı.

 

İşte Engin Altay'ın' açıklamalarından satır başları:

 

Sayın Erdoğan uzun yıllar kutuplaşma siyasetiyle beslendi. Bir süre sonra kutuplaşma Erdoğan’ı kesmemeye başladı çünkü kendi %50’si de bundan hoşlanmamaya başladı.

Borsa yönetim kurulunda 5 kişi var birisi Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, birisi Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, birisi Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, birisi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ve Katar temsilcisi. Bu borsada 180 milyarlık bir iddia var.

Parti kurmaylarının siyasi partilerinin stratejilerinde rolleri etkileyici olmaktır. Genel Başkanımızın bize bir talimatı var, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yetkili Genel Başkanlardır.

 

"ADAYLIK KONUSUNDA YETKİLİ GENEL BAŞKANLARDIR"

 

"Parti kurmaylarının siyasi partilerinin stratejilerinde rolleri etkileyici olmaktır. Genel Başkanımızın bize bir talimatı var, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yetkili Genel Başkanlardır."

"Sayın Ağıralioğlu’nun o açıklamasının kişisel olduğu söylendi. Bu masanın kuruluş gerekçesini çok önemsiyorum, masayı oluşturan liderin ortak paydası bunların 6’sı da namuslu insanlar."

"Biz anayasada anlaşamamışken, geçiş sürecinde, temel politikalarda mutabık kalamazsak şimdiden aday ilan etmenin kime ne faydası var? Bu üç konuda mutabık olduğumuz an aday konusunda mutabık kalamaması mümkün değil."

 

"İZLEDİĞİM VİDEO HOŞ BİR VİDEO DEĞİL"

 

Yavuz Ağıralioğlu'nun "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum..." sözleriyle ilgili Altay "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil"

 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDA"

 

"İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduğunu biliyorum. CHP’nin kurumsal olarak, yönetsel olarak Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olarak istemesinden doğal bir şey olamaz."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.