CHP'li Başkan İsmail Can Varol DSP'den aday oldu

CHP'li Başkan İsmail Can Varol DSP'den aday oldu

DSP’den adaylığını açıklayan eski CHP İlçe Başkanlarından İsmail Can Varol, CHP’li Ortaca Belediyesi’ni yerden yere vurdu.

Muğla Ortaca Belediye Başkanı Aday Adaylığından ve parti üyeliğinden istifa eden CHP’nin eski ilçe başkanı Av.İsmail Can Varol, DSP’den Ortaca Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna ve Ortaca İlçe Başkanı Ergun Tınas’ın da katıldığı toplantıda, Av.İsmail Can Varol, CHP’li Ortaca Belediyesi’ni çok sert şekilde eleştirdi.

Ortaca’nın kurtarılmaya ihtiyacı olduğunu belirten İsmail Can Varol, 'Ortaca’da CHP’nin iktidar olduğu 10 yıllık dönemde, Belediye yönetimsiz varlığını, kendi iç dinamikleri ile bu kadar sürdürebilmiştir. Artık başka bir partideyiz, hiç kimse kimseye acımayacak. Biz daha özgür kendimizi ifade edeceğiz.

Ortaca 10 yıl önce bölgenin lider ilçesiydi. Şimdi kaçıncı sıradayız? Dalaman bizi 10 yıl geçti, Köyceğiz’de yakaladı. Biz lider ilçe olma özelliğimizi kaybettik. Eskiden Dalaman’dan akın akın insanlar Ortaca’ya alışverişe gelirdi, şimdi Ortacalılar Dalaman’a gider oldu. Biz balık haline Fethiye’ye gidiyorduk, şimdi Köyceğiz’e gidiyoruz. Bundan 5 yıl önce Dalyan halkına söz verilmiş. Buraya bir balık pazarı açacağız, yapılmamış' dedi.

chpli-baskan-dspden-aday-oldu-siyasetcafe.jpg

DURUM İÇLER ACISI

'Ortaca’nın durumu içler acısı' diyen İsmail Can Varol, 'Ben her şeyden önce Ortacalıyım. Burada yaşıyorum, evim burada, ailem Ortaca’da. Ortaca benim ailem. Söz konusu Ortaca ise ağzımıza geleni söyleriz, hak eden hak ettiğini alacak bundan sonra. Biz DSP’ye geldiğimizde, tertemiz bir zeminle karşılaştık. DSP’yi yeniden Ortaca’da inşa edeceğiz. O temiz zeminde yeni bir siyaset anlayışını Ortaca’da egemen kılacağız.

Aday adaylığı sürecimde yaklaşık binin üzerinde Ortacalı ile temas ettim. 10 kişi bile biz bu yönetimden memnunuz, o olmazsa yeni çıkan bir Belediye Başkan aday adayı var o olsun, sen otur yerine demediler, deselerdi otururdum. Benim koltuk sevdam yok. Bizim bir siyasi geçmişimiz başarılarla dolu bir siyasi geçmişimiz bir hikayemiz var. Ortaca’da bir karşılığımız var. 31 yıldan beri Ortaca’da hak, hukuk, adalet diye insanlarımızın hukukunu aradık, binlerce dosyaya baktık. Toplumsal davalarda hiçbir karşılık beklemeden davalar baktık. Onlar için Ahmet-Mehmet fark etmiyor.' dedi.

BENİ BAŞLARINA BELA OLARAK GÖRÜYORLAR

'Onlar için fark eden, İsmail Can Varol oraya gelmesin, başımıza bela olur, her şeye burnunu sokar, yanlışları söyler. İsmail Can Varol biat etmez, Muğla’da, Genel Merkez’de biat etmez. Ortaca’ya bir belediye başkanı düşünün her işe burnunu sokuyor. Bizi Genel başkanın masasına bile koymadılar, tüm taleplerimizi geri çevirdiler. İyi ki çevirmişler. Tertemiz bir zeminde, tertemiz bir siyaset yapacağız. Önümüz açık. Ortaca halkı ikili sıkıştırma altında. Bir taraftan Osman Gürün’ün Büyükşehir Belediyesi tarafından işçilerimiz, esnafımız sıkıştırılma altında. Bir taraftan Ortaca Belediyesi’nden acaba bize herhangi bir şey gelir mi diye insanlarımızın korkuları var. Çok kısa sürede bunu aşacağız.

chpli-baskan-dspden-aday-oldu-siyaset-cafe.jpg

Ben eminim buraya gelmek isteyip de gelemeyen en az 1000 tane insan var. Size samimiyetle söylüyorum, bundan sonrası için hiçbir siyasi beklentim yok, tek endişem Ortaca ile ilgili. Bugün kasaba haline gelmiş Ortaca’nın önümüzdeki 5 yıl sonunda köye dönüşmesinden endişe ettiğim için.  Ortaca’da bizim bıraktığımız dönemden sonra CHP, Ali Arslan ve İsmail Can Varol ile dillere destan ilçe başkanlığı yaşadı. Bizden sonra siyasetin hızla ivme kaybettiğini, hızla taban yaptığını gördüm. 2,5 aylık süreçte çok değerli arkadaşlarımız, kökten partili arkadaşlarımız var, gittim yalvardım, nolur gelin bir el uzatın şu işe, Ortaca’yı kurtaralım dedim. Ortacanın kurtarılmaya ihtiyacı var. Mevcut siyasi yapıdan o kadar rahatsızlar ki. İşte bu yapı bugün astığımız ilan ettiğimiz bu yapı, belki bu arkadaşlar ile çok yakında bünyesinde bu arkadaşları barındırmaya başlayacak.'

VATANDAŞIN BİR DAYAK YEMEDİĞİ KALDI

'Ortaca kafamı sağa çevirsem kirli, sola çevirsem çirkin' diyen Varol, 'Ortaca Merkez böyle, sıkışmış. Cuma günleri trafik birbirine giriyor. Peyzaj çalışmaları yok. Adliye’den geliyorum, Ortaca’nın girişinde bir peyzaj çalışması yapılmaz mı? Bir çiçek ekmek bu kadar mı zor? Bu kadar mı kastınız var Ortaca’ya. Ortaca’ya insanlar çirkin bir görüntü ile giriyorlar.

Önümüzdeki dönem Ortaca yönetiminin işi çok zor. Birkaç yıl Ortaca’da bir mevcut yapıyı disiplin edeceğiz. Çok basit şeylerle başlayacağız. Ortaca’da birçok insanla, birçok esnafla görüştüm. Bir tane Fen işlerinden bir tane memnun olan yok. Fen işlerinde halka zulüm ediyor. Bir dayak yemedikleri kalıyor vatandaşın. Oradakiler ya halka hizmetçi olacaklar, halka biat edecekler yada kendilerine iş arayacaklar” dedi. 

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.