CHP'li Başkan Lütfü Savaş'tan olay iddia: Hatay'da 20 bin kişi öldü! 'Kılıçdaroğlu istifasını istedi' iddiası

CHP'li Başkan Lütfü Savaş'tan olay iddia: Hatay'da 20 bin kişi öldü! 'Kılıçdaroğlu istifasını istedi' iddiası

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli iki depremde Hatay'da 20 bin kişinin öldüğünü, 24 bin yaralı olduğunu iddia etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lütfü Savaş'ın istifasını istediği konuşuluyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu.

Depremde en ağır hasar alan illerden Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, resmi açıklamalara göre 38 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği felaket sırasında sadece Hatay'da 20 bin kişinin öldüğünü iddia etti. 

 

HATAY'DA 20 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Bugüne kadar Hatay'da 20 bin civarında hayatını kaybeden insanımız var. 24 binin üzerinde tespit edebildiğimiz yaralımız var. Bunların bir kısmı şehir dışında bir kısmı şehir içerisinde. Tıp fakültesi ve dışarıdan gelip sahra hastanesi kuran dostlarımızın hastanelerinde tedavi görüyor” diye konuştu.


SU VE ELEKTRİK SORUNU DEVAM EDİYOR


Antakya'da su ve elektrik sorunlarının devam ettiğini belirten Lütfü Savaş, “Çoğu yere elektrik verdik ama Antakya ıssız, geceleri karanlık duruyor. Maalesef Antakya'ya çok elektrik merkeze verilemiyor. Çünkü çok açık kablo, yıkılmış apartman var. Su konusunda Antakya ve Defne biraz da Samandağ'a su veremedik. Bunun dışında her yere su verdik” şeklinde konuştu.


ANTAKYA'NIN YÜZDE 80'İ YIKILMALI


Altyapıdaki zararın çok büyük olduğunu söyleyen Lütfü Savaş, “Şu anda sadece Antakya’da en az yüzde 80’ini yıkmak zorundayız yıkılanların dışında. Hatay'da 3 binin üstünde yıkılan bina var. 20 bin civarında ağır hasarlı, 10 bin civarında orta hasarlı bina var. Hepsini yıkmamız lazım" dedi. 


KILIÇDAROĞLU İSTİFASINI İSTEDİ İDDİASI


Hatay'da yüzlerce kişiye mezar olan 2013'te "cennetten bir köşe" denilerek satılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun için Lütfü Savaş, “Kendisi idealist bir insan. Belediye bu işi yapanları, çok sorgularsa, onlara yazık etmiş oluruz” sözleriyle büyük tepki çekti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu skandal sözler nedeniyle Lütfü Savaş'tan istifasını istediği iddia edildi. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.