CHP'li başkandan tartışma yaratan deprem açıklaması! 'İstanbulluları 100 bin TL verip Anadolu'ya gönderelim'

CHP'li başkandan tartışma yaratan deprem açıklaması! 'İstanbulluları 100 bin TL verip Anadolu'ya gönderelim'

Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin olarak nüfusun azaltılmasını gerektiğini savundu ve İstanbullulara 100 bin TL teşvik vererek Anadolu'ya göçü teşvik etmek gerektiğini belirtti.

İstanbul'un deprem açısından en riskli ilçelerinden Bakırköy'ün belediye başkanlığını yapan Bülent Kerimoğlu'nun programda sarf ettiği sözler tartışma yarattı.

Kerimoğlu, İstanbul'un bu nüfus artışını taşıyamayacağını o nedenle nüfusu azaltmak için 100 bin TL teşvik vererek Anadolu'ya göçü teşvik etmek gerektiğini belirtti.

 

KERİMOĞLU'NA TEPKİ: SEN MEMLEKETİNE DÖN

 

Bakırköylüler belediye başkanının sosyal medya hesaplarında yaptıkları yorumlarda, Kerimoğlu'nun kendi memleketine dönmesini ve Bakırköylü bir belediye başkanını seçilmesi çağrısı yaptı.

Seçildiği günden beri burada yaşayanların sorunlarına duyarsızlığı ve halktan uzak olmasıyla eleştirilen başkan son olarak sahilde yapılan ve 2014 yılında mühürlediği Pruva 34'e taşınmasıyla ve haklarını alamayan belediye işçilerinin protestosuyla gündeme gelmişti.

 

MÜTEAHHİTLERE ALAN AÇAN BELEDİYE

 

Bakırköy ortalama 50 yıllık binalarıyla ve ağırlıklı olarak yaşlı ve emekli nüfusuyla son on yıldır kentsel dönüşüm gündemiyle meşgul. Özellikle son yıllarda plansız, düzensiz bir şekilde yıkılıp yenilenen binalarıyla büyük emlak rantına sahip bir ilçe haline geldi. Bu durum evlerin yenilenmesinin ev sahiplerinin maddi güçlerine ve inisiyatiflerine bırakılması sonucu özellikle bitişik nizam binaların olduğu ilçe merkezinde, hem mimari açıdan hem deprem açısından yan yana farklı boyutlarda eski yeni binaların dizildiği çirkin bir tablo ortaya çıkardı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.