CHP'li başkanın ilk vukuatı torpil değilmiş! Heykelini de dikmiş

CHP'li başkanın ilk vukuatı torpil değilmiş! Heykelini de dikmiş

Oğlunu 7 bin lira maaşla belediyeye atayan CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un ilk vukuatı torpil değilmiş...

Türkiye'nin gündemine oturan CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un ilk vukuatının torpil skandalı olmadığı ortaya çıktı.

Torbalı'da daha önceki dönemlerde de belediye başkanlığı yapan Uygur, 2006 yılında Türkiye'nin gündemine ilçedeki bir heykel tartışmasıyla gelmişti.

O dönem gündeme gelen haberlerde "Atatürk Meydanı olarak düzenlenen alanda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılan Atatürk heykelinin yanına kadın ve erkeği sembolize etmek için Belediye Başkanı İsmail Uygur ile eşi Afet Uygur'un heykelinin yapılması şaşkınlık yarattı" ifadeleri yer almıştı.

torbali-siyasetcafe.jpg

2006 yılında yayınlanan haberde şu ifadelere yer verilmişti;

"Torbalı'da daha önce belediyenin işlettiği petrol istasyonun yıkılmasıyla açılan alana Atatürk'ün tek başına olduğu heykel dikildi. İlçede yapılan tüm resmi törenler uzun süre burada düzenlendi. İki ay önce anıt buradan kaldırıldı. İlçede, iki ay boyunca Atatürk heykeli yer almadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ise yeniden düzenlenip Atatürk Meydanı adı verilen alana yerleştirilen yeni Atatürk anıtı törenle açıldı. Anıtın kurdelesinin kesilmesinden sonra, üzerindeki bayrağın alınmasıyla ortaya çıkan Atatürk ve iki yanında yer alan kadın ile erkek heykelini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Atatürk'ün elinde 'Nutuk' yazılı eserini tuttuğu bronzdan yapılmış heykelin yanında elinde Türk bayrağı bulunan bir erkek ile diğer tarafında elinde meşale tutan bir kadının, Torbalı Belediye Başkanı İsmali Uygur ile eşi Afet Uygur'a olan ilginç benzerliği dikkat çekerek şaşkınlık yarattı."

Heykeli yapan 3 heykeltraştan biri olan Zafer Dağdeviren de çalışma sırasında canlı model kullandıklarını belirterek. Sadece erkeğin yüzünü Başkan Uygur'un fotoğrafına bakarak yaptıklarını dile getirdi.

Heykeli, heykeltraş arkadaşları Derya Ersoy ve Ali Yaldır ile birlikte 9 aylık bir çalışma sonucu yaptıklarını anlatan Zafer Dağdeviren, "Böyle bir projemiz olduğunu başkana ilettik. Kendisiyle görüşüp anlaştık. Heykeli yaparken canlı moddeller kullandık. Eşini hiç görmedik. Heykeldeki erkek ise başkanın yüzünü andırıyor. Yüzünün benzemesi normal. Başkanın yüzü de güzel. Biraz olsun onun yüzünü andırmak istedik." ifadelerine yer vermişti.

heykel-siyasetcafe.jpg

'BAŞKAN BİR İLKE İMZA ATTI'

Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Atilla Kaya, bundan sonra törenlerde çelenkleri Başkan'ın heykelinin önüne bırakmayacaklarını belirterek, "Ya tören alanı değiştirilsin ya da Atatürk'ün yanındaki başkanın heykeli kaldırılsın. Dünyanın hiçbir yerinde bir belediye başkanının kendi görev süresinde kendi heykelini diktirdiği görülmemiştir. Başkan bir ilke imza attı. Biz bunu Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret olarak görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

HEYKEL HALEN TORBALI'DA

Heykel diken ve tepkiler üzerine sökmek zorunda kalan CHP'li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, geri adım atmış ve heykeldeki erkek figürünün yüzü değiştirilip, 20 ay sonra yeniden yerine dikilmişti..

Konuyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz'da sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve 'Oğlunu genel müdür yardımcılığına atayan CHP’li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, on yıl önce ilçedeki Atatürk heykeline kendisi ve eşinin de heykellerini koydurmuş. Bu heykel halen Torbalı’da...' dedi.

ismail-saymaz-siyasetcafe-003.jpg

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.