CHP'li Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti! 'Ruhum kabul etmiyor'

CHP'li Belediye Başkanı AK Parti'ye geçti! 'Ruhum kabul etmiyor'

CHP Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını duyurdu.

Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldığını duyurdu.

Açıklamasında yüzde 60'a yakın bir oyla seçildiğini anımsatan Öner, "O günden bu yana ilçeme hizmet etmek için gayretle çalışıyorum. O günden bu yana ülkemizde ve dünyada birçok gelişmeye birlikte şahit olduk, birlikte etkilendik. Bu süreçte yaşadığımız bir çok hayal kırıklığı oldu. Bu hayal kırıklıklarının en büyüğünü ise cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nde yaşadım." dedi.

 

"RUHUM KABUL ETMİYOR"

 

CHP'nin kuruluşundaki vizyondan ve sahip olması gereken misyondan tamamen uzaklaştığını belirten Öner, "Bu ülkenin temel taşları olarak ta sayabileceğimiz “Cumhuriyetçilik“, ”Milliyetçilik “, ”Halkçılık”, ”Devletçilik “, ”İnkilapçılk” ve “Laiklik“ ilkelerini neredeyse unutmuştur. Kuruluşunda yerlilik ve millilik olan bir partinin yerli ve milli olan her şeye karşı durmasını aklım almıyor, ruhum kabul etmiyor. Muhalefet uğruna halkın iradesini hiçe saymayı, büyük Türk milletini terörle mücadelesinde yalnız bırakmayı, yeniliklere karşı anlamsız bir ön yargı ile yaklaşmayı, laiklik adı altında bu ülkenin inancına karşı cephe almayı, devlet ve vatandaş arasındaki güven ilişkisini zedelemeye çalışmayı reddediyorum." ifadesini kullandı.

 

Öner sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saydığım tüm bu hususları uzun uzun düşünerek devletime, milletime, vatanıma ve bayrağıma olan inancımdan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bulunmanın hemşerilerime hiçbir katkısı olmayacağını düşündüğüm için bugün itibari ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine uluşmayı kendine şiar edinen ve Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın liderliğinde milletin safında yer aldığına yürekten inandığım Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmaya karar verdim.Düziçi’ne, Osmaniye’ye ve aziz hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.