CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Gemi AK Parti’ye geçmek için istifa etmiş!

CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Gemi AK Parti’ye geçmek için istifa etmiş!

Geçtiğimiz günlerde istifa eden ancak daha sonra istifasını geri çeken Denizli’nin CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin AK Parti’ye geçmek üzere partisinden istifa ettiği öğrenildi.

CHP’de yaşanan tartışmayla birlikte siyaset kulisleri hareketlenirken; yeni partilerin kurulması ve erken seçim beklentisinin artması, partiler arasındaki taktik savaşları ve algı operasyonlarının da hızlanacağı belirtiliyor.

Yerelde transfer kapısını açan AK Parti yönetimi, CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti başta olmak üzere muhalefet partilerinin belediye başkanları ile belediye meclis üyelerini transfer etmek için çalışma yapıyor.

Ağırlıklı olarak ilçe belediyelerinden geçişlerin olacağı belirtilirken, il ve büyükşehir belediye başkanlarından da sürpriz katılım olabileceği kaydediliyor.

 

ERDOĞAN ÖZEL TÖREN YAPACAK

 

AK Parti’ye geçecek belediye başkanları için grup toplantıları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın il ziyaretleri, il başkanları toplantısı ya da ilçe kongrelerinde özel tören yapılması planlanıyor.

AK Parti yöneticileri, “Bize geçmek isteyen belediye başkanları var. Hepsinin katılımı aynı anda olmaz. Aşama aşama bir iki hafta arayla katılımlar yapılır” görüşünü dile getiriyor.

 

AK PARTİ İÇİN İSTİFA ETMİŞ

 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyuran Denizli’nin CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, istifa açıklamasında 'Gördüğüm lüzum üzerine partim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Gerekçelerini daha sonra açıklayacağım' ifadelerini kullanmıştı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise Gemi’nin imzalı açıklamasını paylaşarak 'Denizli Serinhisar Belediye Başkanımız Hüseyin Gemi, görevinin başındadır. Birlik, beraberlik ve dayanışmayla Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Serinhisar halkına, hizmetlerine devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur' diye yazmış ve Gemi'nin istifasını geri çektiğini duyurmuştu.

 

huseyin-gemi-siyasetcafe.jpg

 

CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin AK Parti’ye geçmek üzere partisinden istifa ettiği, ancak CHP yönetiminin devreye girmesiyle istifasını geri aldığı öğrenildi.

Gemi, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den aday olmuş ve yüzde 49 oy alarak başkan seçilmişti.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.