CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş'tan flaş çıkış! 'Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim'

CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş'tan flaş çıkış! 'Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim'

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık tartışmasına ilişkin Karar TV’de “Bi’ Karar Ver” programında konuşan  konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben de aday olmak isterim. Ben de yarışta olmak isterim. Değerlendirilmek isterim neden istemeyeyim ki? Biz biraz kıyıda köşeyiz o yüzden söylemedim” şeklinde konuştu.

 

‘KEMAL BEY İLE KAZANABİLİRİZ’


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı tartışması hakkında ‘Aday Kılıçdaroğlu olmalı mı?’ sorusuna cevap veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Kemal Bey herkesi kucaklayabilecek bir yapıya sahip. Türkiye’nin çok üzerinden düşünce yapısına sahip. Avrupa’da her yerde çok rahat seçilebilecek kalitede bir insan ama Türkiye de 20 yıldır iktidar partisi insanları mezheplerine göre ayrıştırdı. Böyle olunca da ekonomik durumu belli bir seviyenin altında olan insanlarda bu artık çok keskinleşir pozisyona geldi. Kemal Bey ile de kazanabiliriz, altılı masadaki karar verici genel başkanlarımızın bilmesi lazım.” şeklinde yorum yaptı.

Altılı masanın vereceği karar ile ilgili konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Şu anda bir kişi her şeye karar veriyor. O kadar zor ve o kadar yanlış yaparsınız ki. İslam’da istişare kültürü vardır. İstihare vardır. Türkiye’de öyle bir sistem var ki bir kişi karar veriyor. Birçok sıkıntıya Türkiye bu yüzden giriyor. Altı tane siyasi partinin genel başkanının vereceği karar bir kişinin vereceği karardan çok daha önemli. Topluma bunu anlatmak lazım. Türkiye öyle bir yere geldi ki, demokrasiye sıfırdan başlayacağız. Altılı masadaki siyasi partilerin her türlü ayrıntıyı düşünmesi lazım.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin seçimlerdeki geleceği hakkında yorum yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Yarın altılı masa iktidara geldiğinde kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Bu birliktelik Türkiye’nin umudu olacak. Bunu sağlayacak bir aday olacak. Artık Türkiye de bir koalisyon dönemi başlayacak. Tek adam döneminin bitmesi lazım. Ben olurum anlamında söylemek megalomanlık olur ama herkesin ayak izi bellidir. Bunu altılı masa değerlendirecek.” ifadelerine yer verdi


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.