CHP'li belediye LGBT Merkezi kurdu! Açılışı Engin Özkoç ve Haluk Koç yapacak

CHP'li belediye LGBT Merkezi kurdu! Açılışı Engin Özkoç ve Haluk Koç yapacak

LGBT'ye desteğini her fırsatta gösteren CHP'de, Nilüfer Belediyesi eşcinseller için 'özel dayanışma merkezi' açtı.

Seçimlere az bir zaman kala bazı partiler, oy almayı hedefledikleri gruplara yönelik çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde İyi Parti’nin Gençlik Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Merkez Yürütme Kurulu, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’ni (SPoD) ziyaret etti. İyi Parti’nin yanı sıra LGBT’ye her fırsatta desteğini belirten CHP de, bu yönde bir adım attı.

 

İLK DAYANIŞMA MERKEZİ


Bir tarafta aile kavramının korunması için uğraşılırken diğer yanda CHP’li Nilüfer Belediyesi, LGBT için özel merkez kurdu.

‘Eşitlik Birimi’ adı altında kurulan merkezle ilgili belediyenin sitesinden yapılan açıklamada, “LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye’de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır.” ifadeleri yer aldı.

 

KILIÇDAROĞLU LGBT’Yİ SAVUNMUŞTU


Öte yandan bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl Haber Global ekranlarında Buket Aydın’ın konuğu olmuştu.

Kılıçdaroğlu, “LGBTi Türk aile yapısını bozuyor mu?” sorusuna, “Hayır efendim ilgisi yok. LGBTi Türk aile yapısını niye bozsun? İnsanların yaşama şeklini siyasete alet etmem. İnsanların özgürlüğüne, inancına, saygı duymak zorundayız.” ifadelerini kullanmıştı.

 

AÇILIŞI CHP’NİN AĞIR TOPLARI YAPACAK


CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin açtığı LGBT Merkezi’nin açılışını ise CHP’nin ağır toplarından Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç yapacak.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.