CHP'li belediyede Alevi - Kürt tartışmasının altından taciz çıktı!

CHP'li belediyede Alevi - Kürt tartışmasının altından taciz çıktı!

CHP'li Bornova Belediyesi'nde Alevi - Kürt olduğu için işten çıkarıldığı öne sürülen şahsın tacizci olduğu iddia edildi.

İzmir'in Bornova Belediyesi'nde 'güvenlik amiri' olarak çalışan A. H.'nin kadın çalışanlara, cinsel taciz, mobbing iddiaları bir yıldır gündemde.

Tacizlerden bunalan kadınlar ilk olarak A. H.'yi partiye şikayet etti. CHP İzmir İl Başkanlığı A. H.'yı 'kesin ihraç istemi' ile Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhraç edilmesine kesin gözüyle bakılan A. H., partiden istifa etti. 3 kadının A. H.'yı savcılığa şikayet ettiği, CİMER ve sendikaya da şikayetlerde bulunulduğu öğrenildi.

Bornova Belediyesi ise taciz iddialarına duyarsız kalamadı ve A. H.'yı görevden aldı. Bornova Belediyesi'nin 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen yeni Başkanı Mustafa İduğ, seçilir seçilmez A. H.'yı tekrar işe aldı fakat, 'amir' yapamadı. A. H.'nın alkollü araç kullanırken defalarca yakalandığı ve bu nedenle 5 yıl süreyle ehliyetine el konulduğu, güvenlik kartının yenilenemediği ve bu nedenle 'amir' yapılamadığı belirtildi.

 

TACİZDE BULUNDUĞU KADINLARLA AYNI ORTAMDA

 

Resmi olarak 'amir' olmamasına rağmen A. H.'nın hala 'amir' odasını kullandığı, cinsel tacizde bulunduğu kadınların çalışma çizelgesini yaptığı, talimatlar verdiği, kadınlar ile aynı ortamda çalışmaya devam ettikleri ortaya çıktı.

Cinsel tacize uğrayan kadınlar A. H.'yı savcılığa da şikayet etti, A. H. hakkındaki soruşturmalar sürüyor.

 

"Alevi-Kürt" olduğu için görevden alındığı ima edildi

 

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise taciz ile suçlanan A. H.'ya sahip çıktı. Övür, A. H.'nın "Alevi-Kürt" olduğu için görevden alındığını ima etti ve bununla ilgili bir yazı yazarak "CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın, İzmir Bornova'da Aleviler ve Kürtlere yönelik açıklamalarıyla başlayan tartışma, işten atmalar ve tehditlerle devam ediyor." ifadelerini kullandı ve bununla ilgili detaylı bilgileri paylaştı.

 

'SAPIK OLDUĞU İÇİN İŞTEN ATILDI'

 

Mağdur kadınlar ise Mahmut Övür'e cevap verdi, yaşadıklarını anlattı. Halen Bornova Belediyesi'nde çalışan bir kadın, "Alevi-Kürt olduğu için değil; sapık olduğu için A. H. görevden alındı. Bu Alevi-Kürt tartışması 15 günlük mesele, bu olaylar yaşanalı yaklaşık 10 yada 11 ay oluyor." dedi.

Tacizlerin boyutunun çok fazla olduğunu belirten kadınlar el temasının çok fazla olduğunu belirterek, "Alkol alıp arayıp küfür ediyordu, iş yerinde merdivenlerde belimizden tutup öpmeye çalışıyordu. İşimizle tehdit ediyordu" iddiasında bulundu.

A.H., hakkında 2011'de de cinsel taciz iddiası ile şikayetçi olunduğunu belirten kadınlar, "Parti yönetimi hukuka başvurulmamasını söyledi. Siyasiler 'dokundurtmayacağız' dediler. O şekilde kapatıldı o dönem. Ancak gerekeni de yapmışlardı, belediye işten atmıştı. Yeni belediye yönetimi tekrar işe aldı. Bu konuda A. H.'dan şikayetçi çok kadın var. Tacizler konusunda savcılığa başvurmayan, CHP İl Başkanlığı'na dilekçe veren kadınlar da var." dediler.

 

MAĞDUR KADINLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

 

Kadınlar; tacizlere karşı çıkan, gerekenlerin yapılması için yetkililere çağrıda bulunan bazı çalışanların işten atıldığını söyledi. Taciz mağduru kadınlar psikolojilerinin bozulduğunu, psikiyatristten destek aldıklarını belirtti.

Taciz mağduru bir kadın, "Dosyalarımız Kılıçdaroğlu'nda da, YDK'da da var" dedi, CHP Genel Merkezi'ne seslendi, "Ne olur gerekeni yapın, sesimizi duyun" ifadelerini kullandı.

 

İDDİALARI YALANLADI

 

İddiaların odağındaki A.H., açıklamalarda bulundu.

İddiaları kesin bir şekilde yalanlayan A.H, Bornova Belediye Başkanı ve CHP'yi yıpratmak için birilerinin bu iftirayı attığını belirterek, iddiaları dile getiren kadınların da bu amaca hizmet ettikleri suçlamasını yöneltti.

A.H, 2006 yılından beri belediye çalıştığını ve şu anda müdür sıfatının olmadığını ve iddiaları dile getiren kadınlarla aynı binada çalışmadığını söyledi, "Bu iftirayı dile getiren kadınlar benim evime de gelip gidiyordu, eşim de tanıyor onları. Güya 2012 yılında yaşanmış bu taciz iddiası, neden bu kadar beklediler şimdi" diye sordu.

Kadınların bu iddiasından sonra kendisinin de karşı dava açtığını belirten A.H, şu anda karşılıklı olarak dava sürecinde olduklarını söyledi ve CHP İl Başkanlığı Disiplin Kurulu'nda zaman aşımı ve mesnetsiz iddialar gerekçesiyle kendisi hakkında soruşturma açılmadığını ve bu inceleme devam ederken kendisinin de görevinden istifa ettiğini kaydetti.

"Başkanı, beni ve CHP'yi yıpratmak için örgütlü bir çalışma var" iddiasında bulunan A.H, iftira olarak nitelendirdiği bu iddiaları dile getirenlerle mahkemede hesaplaşacaklarını kaydetti.

A.H, kendisi hakkında sadece iki kadın çalışanın bu iddiaları dile getirdiğini, birinin 2012 yılına ait olduğunu, bunu da o zaman değil de şimdi gündeme getirdiğini, diğer kadın çalışanın ise bu yıl, bu iddiayı dile getirdiğini anlatarak; iki kadın çalışanın birlikte hareket etiğini ve birilerinin de onlara belediyeyi yıpratmak için destek verdiklerini öne sürdü.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Medyatava

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.