CHP'li Belediyelerden Süleymancılara kadro

CHP'li Belediyelerden Süleymancılara kadro

CHP'nin 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara adaylarını destekleyen Süleymancılara kadro tahsis ettiği ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde CHP’li adayları destekleyen Süleymancılara CHP’li belediyelerde kadro tahsis edildiği tespit edildi.

Süleymancıların işe alınmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesine de 2 bin kişilik liste verdikleri belirlendi. Süleymancıların verdiği listelerde yer alan isimlerin tamamına yakınının işe alındıkları bildirildi.

Halen belediyede görev yapan kişiler yaptıkları açıklamada, “Ankara Büyükşehir belediyesinde garip işler oluyor. Mansur Yavaş göreve geldikten sonra Melih Gökçek dönemi ile ilgili inceleme başlattı. Daha sonra usulsüzlük yaptıkları belirlenen bazı isimler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Fakat hukuki süreç tamamlanmadan aynı kişiler bir süre sonra yükseltildi. Daire Başkanı yapıldı. Bu izah edilebilir bir durum değil. Belediyede herkes şaşkınlık içinde” dediler.

 

SÜLEYMANCILAR ETKİLİ


Belediyede çalışan üst düzey bir yetkili de şu bilgileri verdi:


“Bizler yerel seçimlerde hep birlikte çalıştık. Bu arada Mansur Yavaş ve çevresi garip temaslar içindeydi. Süleymancılarla ve başka bazı tarikatlarla anlaşmalar yaptıklarını öğrendik. Bu bize ters geldi ama seçim kazanmak için sesimizi çıkarmadık. Sonra varılan anlaşma çerçevesinde taahhütlerde bulunduklarını öğrendik. Süleymancılar aynı pazarlığı İstanbul, Antalya (Alanya) ve başka illerde de yapmışlar. Sözler almışlar. Bu çerçevede işe alınmaları için İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2 bin 500, Ankara Büyükşehir Belediyesine de 2 bin kişilik liste vermişler. Diğer illerdeki durumu bilemiyoruz.”

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE İŞLER KARIŞIK


Bilgi veren üst düzey bir belediye çalışanları Ankara Büyükşehir Belediyesindeki durumu şöyle anlattılar:


“Belediyede Süleymancıların işini takip eden kişi Mansur Yavaş’ın Özel kalem Müdürü Yüksel Arslan’dır. Belediyede herkesçe Süleymancı olarak bilinir. Süleymancılarla yapılan görüşmeleri organize edenin de görüşmelere bizzat katılan isimlerden birinin de o olduğu söylenir. Kurumda onun için ‘asıl belediye başkanı’ ifadesi kullanılır. Özel Kalem Müdürlüğünün yanı sıra işe alımlardan sorumlu olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Süleymancıların işe alınma işlerini bizzat organize etmektedir. Normalde belediyenin kuruluşları ihtiyaçlarını bildirir. Kaç kişiye ihtiyaçları olduğunu belirler ve talepte bulunur. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesinde sistem tam tersidir. Nereye kaç kişi yerleştirilecekse o kurumun yetkilileri aranır. ‘Şu kadar talepte bulun’ denir. Talep yazısı onaylanır. Eş zamanlı olarak isim listesi de ulaştırılır. Bu işleri Yüksel Aslan organize eder. Süleymancılar da bu yolla yerleştirilmiştir.”

Hem Özel Kalem Müdürü hem de İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olan Yüksel Arslan'ın, ABB iştiraklerinden PORTAŞ'ın da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğu, bu yolla birden fazla maaş ve huzur hakkı gelirine sahip olduğu da biliniyor.

 

DOMUZ ETİNDEN SUCUK YAPTILAR


Süleymancıların Almanya’da domuz etinden sucuk ürettiği ve bunu da Türk markasıyla sattığı gündeme gelmişti. Yeni Posta gazetesinin haberine göre Süleymancıların, 2018’de “Yörük” markasıyla Almanya’da kendilerine ait camilerin altındaki marketlerde domuz etinden sucuk sattıkları belirtilmişti. Yardım topladıkları, cenazelerde para karşılığı Kur’an okuma ve ıskat hususlarında da oldukça aktif davrandıkları vurgulanırken Türkiye genelinde bölgeler bazında “kolordu kumandanlığı” ismi altında yapılandıkları da öne sürüldü. Öte yandan söz konusu rapor, 1980 darbesinden sonra arkadaşıyla hapse alınan Kemal Kacar’ın, o dönemki MİT tarafından hapiste anlaşmaya zorlandığı, anlaşmayı kabul etmek zorunda kaldığı söylenmektedir.

 

DEVLETİN YASAĞINI DELDİLER


2019’da FETÖ’nün boşalttığı yeri doldurmaya çalışan tarikatlara devlet müdahalesi tartışmaları sürerken Süleymancılara yönelik ilk adım atıldı. Kurban Bayramı öncesinde Süleymancı yurt ve kurslar ile dernekler, kurban ve kurban derisi toplayamayacakları konusunda uyarıldı. Aydınlık’ın ulaştığı kaynaklar, Süleymancı yurt ve kurs yöneticileri de getirilen yasağı doğruladı. Süleymancılar yasak kararının kendilerine tebliğ edilmesinden sonra seri halde toplantılar yaparak milyonlarca lira gelir kaybına yol açacak yasağı delmek için izlenecek yolu tartıştı. Daha sonra kurban kesimi ve deri toplama işleminin kaçak olarak yapılması konusunda karar alındı. Yasak kararından sonra her ile, her bölgeye yeni yöntemler bulunması ve kesimlere devam etmeleri talimatı verildi. Köylerde kesimler yurt ve kurs binalarının dışında belirlenen yerlerde yapıldı. Merkezlerde ise soğuk hava depoları kiralandı. Kesimler bu depolarda gerçekleşti.

 

‘MUHTEREM BÜYÜĞÜMÜZ İMAMOĞLU DİYOR’


Öte yandan 2019’da tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesi Süleymancıların bir iç yazışması basına yansımıştı. Yazışmada örgütün lideri olan Alihan Kuriş’in olduğu değerlendirilen bir talimat yer almıştı.

 

O belgede şu ifadeler yer alıyordu:

 

“Muhterem Büyüğümüz’ün sizlere/sizlerin şahsında bütün kardeşlerimize selamları-duaları var. Yenilenecek 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verilmesi arzu ediliyor. NOT: Muhterem Büyüğümüzün bu talimatı bütün personel, ihvan ve ehavatımıza sıhhatli ve açık şekilde ulaştırıldıktan sonra 21 Haziran 2019 Cuma günü 13:00’e kadar geri dönüş yapılarak malumat verilmesi rica olunur.”

 

DİYANET’İN ‘TARİKATLAR RAPORU’NDA SÜLEYMANCILAR


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı gizli tarikatlar raporunda Süleymancılar için “istihbarat” uyarısı yapıldı. Rapora göre, Süleymancıların ‘ciddiye alınması’ gerektiği belirtildi. Raporda Kur’an kurslarına Diyanet’in ismini kullanarak yardım topladıkları, cenazelerde para karşılığı Kur’an okuma ve ıskat hususlarında da oldukça aktif davrandıkları vurgulanırken Türkiye genelinde bölgeler bazında yapılandıkları da öne sürüldü. Öte yandan raporda, “Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.” ifadeleri yer aldı.

 

İZMİR’DEKİ YURTTA CİNSEL İSTİSMAR


İzmir Dikili’de, Süleymancılar cemaatine ait yurtta kalan yaşları 9 ila 12 arasındaki 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen temizlik görevlisi Ö.F.E., yargılandığı davada 53 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

2016’da Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirmişti. Yurtta kalan öğrencilerden birinin velisi, “Burası Süleymancıların yurdu. Devlet yurdunu yıktılar, çocuklarımızı buraya yerleştirdiler” şeklinde isyan etmişti.

Öte yandan 2019’da Kağıthane’de Süleymancılara ait olan yurt binasına ilişkin Kağıthane Belediyesi ürkütücü tespitler yapmıştı. Belediye, kaçak ve riskli olduğu belirttiği binayla ilgili olası bir depremde birçok can kaybına neden olacağını belirterek, binaların kontrollü yıkımı sayesinde bu can kayıplarının da önüne geçildiğini bildirmişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.