CHP’li Beyoğlu Başkan adayı Alper Taş: LGBTİ meclisi kuracağız

CHP’li Beyoğlu Başkan adayı Alper Taş: LGBTİ meclisi kuracağız

CHP'nin Beyoğlu'ndan belediye başkanı adayı gösterdiği Alper Taş, seçildiği takdirde LGBTİ meclisi kuracaklarını ve onlarla çalışacaklarını söyledi.  

Artı TV’de Veysel Ok’un sunduğu ‘İnsan Hakları Ajandası’ programında konuşan CHP adayı Alper Taş, LGBTİ bireylerin yaşadıkları ayrımcılığa dikkat çekerek şunları söyledi: “Gökkuşağı gibi bir Beyoğlu… Ve LGBTİ’ler de bu gökkuşağının önemli bir parçası. Zaten simgeleri de gökkuşağı.

ONLARIN SORUNLARI KENDİ MECLİSİ ÇÖZECEK
Sonuç itibariyle onların sorunlarını bizzat kendi meclisleri ile çözmek. Bir meclis olacak ve biz o meclisle çalışacağız. Her düzeyde yaşadıkları ayrımcılığı ortadan kaldırma konusunda yerel yönetimin yetkileri ve o yetkilerin sınırlarını da aşarak dayanışma içerisinde olacağız.”

Alper Taş kimdir?

Alper Taş Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. Ayrıca öğrencilik döneminde birçok siyasi faaliyet içerisinde yer aldı.

Alper Taş 1967 yılında Rize'nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Pazar İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı. Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı.

21 Haziran 2009'da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi.

Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Taş 31 Mart 2019 seçimlerinde CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu.

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.