CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin disipline sevk edildi

CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin disipline sevk edildi

CHP Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, şehrin en değerli alanlarından tarla vasıflı arazileri tanıdıkları üzerinden çok ucuza satın alıp, bölgeyi imara açtırdığı iddiası üzerine CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve rüşvetten tutuklanan danışmanı Selçuk Erdağı'nın, şehrin en değerli alanlarından tarla vasıflı arazileri tanıdıkları üzerinden çok ucuza satın aldıkları ve bölgeyi imara açtıkları öne sürüldü. Semih Şahin, bu iddia üzerine CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Bilecik Belediye Hizmet binasında 19 Ocak'ta bir müteahhitten 200 bin dolar rüşvet alırken şok baskınla yakalanan CHP'li Başkan Semih Şahin'in danışmanı Selçuk Erdağı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan olayın ardından açıklama yapmayan Başkan Şahin'in yönetimindeki belediyenin, müteahhitleri haraca bağladığı ve esnaftan rüşvet olarak karides ve sucuk bile aldığı öne sürüldü.

 

YAKINLARI ÜZERİNDEN SATIN ALDIKLARI İDDİA EDİLDİ

 

Başkan Semih Şahin ve danışmanı Selçuk Erdağı'nın, kentin en değerli yerlerinden olan Pelitözü Gölpark çevresini imara açmadan önce kritik ve en değerli noktalardaki tarla ve arsaları, kendi aralarında paylaşarak düşük fiyatlarla yakınlarının üzerine satın aldığı iddia edildi.

 

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLDİ

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı. Torun, yaptığı yazılı açıklamada "Bilecik Belediyesi'nde yargıya intikal eden soruşturma süreci ile Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar, Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda; partimizin Yerel Yönetimler Heyeti, yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere bölgeye gönderilmiştir. Parti heyetimizin araştırmaları sonucunda kapsamlı bir rapor hazırlanmış ve Genel Merkezimize sunulmuştur. Merkez Yönetim Kurulumuzun 16 Şubat 2022 tarihli toplantısında, parti heyetimizce hazırlanan rapor ciddiyetle ele alınmıştır. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in; parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir" ifadelerini kullandı. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.