CHP’li Budak: Gerçek İşsiz Sayısı 6 Milyona Yaklaştı

CHP’li Budak: Gerçek İşsiz Sayısı 6 Milyona Yaklaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bugün açıklanan işsizlik rakamlarına yönelik değerlendirmelerde bulunarak, işsizlerin içine iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar da eklendiğinde, gerçek işsiz sayısının 6 milyona yaklaştığını öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, bugün açıklanan işsizlik verilerine ilişkin, “Ekonomi baskıyla, sürekli aflarla, kredi pompalamalarıyla değil, hukukla, demokrasiyle rayına girer." değerlendirmesi yaptı.

Budak, Ağustos dönemi işgücü istatistiklerine ilişkin yazılı açıklamasında, ekonomiyi canlandırmak için uygulanan teşviklerin, istihdam artışı konusunda sonuç vermediğini ifade etti.

İşsizlik oranının Ağustos 2017'de yüzde 10,6 olarak gerçekleştiğini, 3 milyon 404 bin kişinin iş arayıp bulamadığına işaret eden Budak, iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar da eklendiğinde gerçek işsiz sayısının 6 milyona yaklaştığını söyledi.

-“Ekonomi Baskıyla, Değil; Hukukla, Rayına Girer”-

CHP’li Budak, iktidarın ekonomiyi canlandırmak için kredi ve teşvik politikalarını uygulamaya koyduğunu, istihdam için özel destekler verdiğini ancak sonuç alınamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kredi Garanti Fonu, KOSGEB, TOBB ve TESKOMB gibi kurumlar aracılığıyla kredi muslukları açıldı, teşvikler verildi, vergi indirimleri yapıldı, mali disiplinden vazgeçildi, istihdam kampanyaları yapıldı ama tüm bunlar işsizlik konusunda ciddi bir iyileşme getirmedi. Huzur ve güven ortamı oluşmadığı sürece de işlerin düzelmesi mümkün değil. Bunun için Türkiye'nin normalleşmesi gerekiyor. Herkes OHAL'in kaldırılmasını beklerken, Hükümet OHAL'i 3 ay daha uzatma kararı alıyor. OHAL'i uzatarak yatırımcı çekilmez, yatırımcıya güven verilmez. Ekonomi baskıyla, sürekli aflarla, kredi pompalamalarıyla değil, hukukla, demokrasiyle rayına girer."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.