CHP'li Çiçek NATO'cu çıktı

CHP'li Çiçek NATO'cu çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dursun Çiçek’in NATO skandalına yönelik açıklamaları çok konuşulacak. İşte ayrıntılar;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Norveç’te tatbikatta düşman tablosuna koyan NATO ile ilgili konuşan Milletvekili Çiçek, yaptığı açıklama ile herkesi şok etti. Milletvekili Çiçek, “Türkiye'nin, NATO'da kalması gerektiğine gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlediği basın toplantısında NATO skandalına ilişkin kritik açıklamalar yapan İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, ABD'nin veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO'ya yüklemenin doğru olmadığını, Türkiye'nin NATO'da kalması gerektiğine gönülden inandığını ifade etti.

İşte Dursun Çiçek’in mecliste yaptığı o açıklama;

Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim tahminimiz, Avrupa'da etkin olan terör örgütlerinin yönlendirmesiyle bu tür organizasyonlara ve tatbikatlara saplantılı girdiler olabilir. Ancak buradan NATO düşmanlığı, 'NATO'ya hayır, NATO'dan çıkalım' gibi söylemler aslında stratejik söylemlerdir. Öyle ayaküstü verilecek kararlar değildir. Bizim NATO'ya hangi süreçte, hangi nedenlerle girdiğimiz tarihte bellidir. Dolayısıyla coğrafyamız, dünyada bulunduğumuz yer değişmediği sürece bu şartlar da değişmez. Ayrıca ABD'nin hatalarını veya Norveçli iki personelin hatalarını bütün NATO'ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz diye düşünüyorum, eski bir kurmay subay olarak. Eğer NATO’dan çıkarsak, tekrar girmemiz de mümkün olmaz. Başta Ege ve Yunanistan'a karşı olan sorunlarımız olmak üzere çok daha zayıf duruma düşeriz" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.