'CHP'li Engin Altay sahte evlilik yaptı' iddiası! Soylu'ya 'Beni kurtar!' diye yalvarmış

'CHP'li Engin Altay sahte evlilik yaptı' iddiası! Soylu'ya 'Beni kurtar!' diye yalvarmış

İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasından 'sahte evlilik' tartışması yaşandı.

2023 bütçe görüşmeleri TBMM’de devam ediyor. 5 Aralık’ta başlayan görüşmelerde her gün yeni bir gerginlik çıkıyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasından ‘sahte evlilik’ tartışması yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçtiğimiz yıllarda eşinden boşanıp kendinden yaşça küçük bir hanımefendiyle yeniden dünya evine girmişti.  Sınırlı sayıda davetlinin katıldığı düğün sır gibi saklanmıştı.

 

GÖREVDEN ALINAN BAŞKAN KIYMIŞ

 

Görevdeki CHP’li büyükşehir ve ilçe belediye başkanları olmasına rağmen, Ataşehir’deki yolsuzluk davası kapsamında makamından azledilen İlgezdi’nin nikahı kıyması dikkat çekti. Belediyede hiçbir yetkisi kalmayan İlgezdi’nin, sembolik olarak cübbe giydiği iddia edildi.

 

SOYLU’DAN YARDIM İSTEMİŞ

 

Geçersiz bir nikah ile kendisinden yaşça küçük eşi ile evlendiği iddia edilen Altay’ın nikahın geçerli olması için ‘Sahte nikah kıydım. Süleyman Soylu beni kurtar.’ diye yalvardığı TBMM Genel Kurulu’ndaki tartışmalar esnasında ortaya çıktı.

 

ENGİN ALTAY'DAN CEVAP GELDİ

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise konuya ilişkin "Bunu söylerken eşimden özür diliyorum. Sayın Bakan benim sahte evlilik yaptığımı söyledi. Sen, TBMM sistemine girersin, eşimin hem kanun önünde hem Allah huzurunda benim helalim olduğunu bilirsin. Bunu söylemekle çukurun çukuruna düştüğünü de bilmeni istiyorum. Hikaye şudur: Normal resmi nikah memurlarıyla bir nikah yapıldı, 3-4 gün sonra arkadaşlarla bir yemek yedik. O zaman eşimle, beyefendinin görevden aldığı Ataşehir Belediye Başkanı da orada. Bir fotoğraf seremonisi yaptık. Beyefendi bu nikahı sahte saydı, olay bu."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.