CHP'li Engin Altay'dan skandal sözler! 'Erdoğan Libya petrolünün peşinde'

CHP'li Engin Altay'dan skandal sözler! 'Erdoğan Libya petrolünün peşinde'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Libya petrolleri ile ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

Milli meselerde hükümetin attığı tüm adımların karşısında yer alan CHP, Libya ile yapılan anlaşmaya ilişkin bildik tavrını gösterdi.

Daha önce Meclis'te yaptığı bir konuşmada “Bu hükümet dünyanın en iyi işini de yapsa alkışlayacak değiliz” diyen Engin Altay bir skandal açıklamaya daha imza attı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarraj'ın Türkiye ziyareti sonrasında "Libya ile yeni işbirliği geliştirmeyi kararlaştırdık. Doğu Akdeniz'deki doğal zenginliklerinden faydalanmak üzere arama ve sondaj dahil işbirliğimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Türkiye hakkın ve haklının yanında olmayı sürdürecektir. Libya'nın istikrara kavuşması, bu ülkenin komşuları ve Avrupa başta olmak üzere tüm bölgelerin yararınadır." ifadelerini kullanmıştı.

 

'ERDOĞAN LİBYA PETROLÜNÜN PEŞİNDE'

 

Ancak görünen o ki, Türkiye'nin tüm dünyanın sömürmek için iç savaşa göz yumduğu Libya'nın doğal zenginliklerinden faydalanacak olma ihtimali bile CHP'yi rahatsız etmeye yetti. 

Bunu sağlayacak anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Dışişleri Komisyonu'nda Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Halkların Demokratik Partisi, Libya ile yapılan uluslararası anlaşmaya ret oyu verdik. Erdoğan Libya petrolünün peşinde buna izin vermeyeceğiz” sözleri ile hükümetin attığı ve Türkiye'nin milli menfaatlerini ilgilendiren kritik adımın karşısında mevzilendiklerini ilan etmiş oldu. 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.