CHP'li eski başkan hakkında flaş iddialar

CHP'li eski başkan hakkında flaş iddialar

30 Mart seçimlerinde Ak Parti'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel kendisinden önceki CHP'li Belediye Başkanı hakkında büyük iddialarda bulundu.

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kendilerine 2 milyar 77 bin 169 lira borç bıraktığını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son 5 yılda personel sayısındaki artışa dikkat çekti.


Başkan Türel, 2009 yılında 4 bin 175 olan personel sayısının belediye devraldıklarında 8 bin 642'ye çıktığını gördüklerini söyledi. Akaydın'ın keyfi uygulamaları nedeni ile belediyenin milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda kaldığını beliren Menderes Türel, son 5 yılda keyfi iptal edilen projeler nedeniyle belediyenin firmalara ödediği tazminatın 144 milyon lira olduğunu belirtti.

Geçen yıl 25 milyon liralık yatırım yapan Akaydın'ın konsere, misafir ağırlamaya 50 milyon lira harcadığını açıklayan Türel "Bunları ‘işte bu yüzden hizmet yapamıyoruz' diye mazeret üretmek için değil, bu tabloyu nasıl çözeceğimizi Antalyalılara göstermek için paylaşıyorum" dedi.
 

DİKKAT ÇEKEN HARCAMALAR

Belediyede son 5 yılda gerçekleşen bazı yüksek harcamalara da dikkat çeken Türel, "2009 yılında bizim dönemimizde yeşil alanlara her şey dahil harcanan para 13 milyon 504 bin lira iken, 31.03.2014 itibariyle torf, gübre, ilaç, akaryakıt hariç bu rakam 68 milyon 574 bin liraya ulaşmıştır. Bu harcamaların hepsini inceliyoruz. Fazla harcama varsa hukuk nezdinde milletin kör kuruşunun hesabını soracağız" dedi.

BU SORUNLARIN HEPSİNİ ÇÖZECEĞİZ

Türel sözlerini tamamladı: "Biz bu sorunların hepsini çözeceğiz. Mazeretle, bahaneyle işimiz olmaz. Nasıl bir belediye devraldığımızı paylaşmak istedik. Yolumuz açık olsun. Çalışmak için buradayız. Antalyalılara hizmetlerimizle, terimizin son damlasına kadar layık olmaya çalışacağız. Mazeret değil, hizmet üreteceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.