CHP'li eski vekil Özgündüz: Soylu MHP kontenjanından bakan oldu

CHP'li eski vekil Özgündüz: Soylu MHP kontenjanından bakan oldu

CHP 24. dönem milletvekili, E.C. Savcısı Ali Özgündüz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AK Parti değil, MHP kontenjanından aday olduğunu iddia etti.

Videolarındaki iddialara cevap vermek için dün gece Habertürk kanaında canlı yayına çıkarak soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir destek de MHP Lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

 

Bahçeli, Bugün yaptığı grup konuşmasında, "Telaşa kapılmadan, daha soğukkanlı davranmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin çevresindeki sinsi kuşatma sertleşmektedir. Asıl mesele gündemi işgal eden iddiaların hem taraftarlarından hem de cesametinden çok daha ötesidir. Yerli ve yabancı mihraklar tacizlerine, şer kampanyalarına hız vermişlerdir. Herkesi uyarıyorum; hedef Türkiye'dir. Bir tezgah kurulmuştur." ifadelerini kullanarak Süleyman Soylu'ya destek çıktı.

 

MHP Lideri'nin bu açıklamasından sonra CHP'li eski vekil Ali Özgündüz, Süleyman Soylu'nun AK Parti değil, MHP kontenjanından bakan olduğunu iddia etti.

Özgündüz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Sn. Bahçeli'nin açıklamalarına ve gelişmelere bakınca; Soylu'nun Akp'nin değil Mhp'nin kontenjanından bakan olduğu ve yerini koruduğu, ancak Bahçeli'nin onay vermesi halinde görevden alınabileceği anlaşılıyor! Bahçeli'ye rağmen Soylu görevden alınırsa Akp&Mhp ittifakı bozulur!.

Özgündüz başka bir paylaşımında ise, "Soylu'nun görevden alınması Bahçeli'ye rest çekmek demektir" ifadelerini kullanarak şu paylaşımı yaptı:

Sn.Bahçeli bugünkü konuşmasında, "Soylu yalnız değildir" diyerek ön aldı. Erdoğan'ın bakanı görevden alma/değiştirme ihtimalini engelledi. Bu saatten sonra Soylu'nun görevden alınması demek Bahçeli'ye rest çekip koalisyonu bozmak anlamındadır. O zaman da erken seçim zorunludur.

 

 

ali-oz.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.