CHP'li Gazeteci Celal Eren Çelik açıkladı: CHP'de paralel yapılanma: 'Şerife Bacı'

CHP'li Gazeteci Celal Eren Çelik açıkladı: CHP'de paralel yapılanma: 'Şerife Bacı'

CHP'li Gazeteci ve Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, CHP içerinden paralel bir kadın yapılanmasının oluştuğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından, CHP Kadın Kolları’nın dışında “Paralel” bir kadın örgütlenmesi dizayn edildiği, bu örgütlenmeye ise sadece AK Parti, MHP ve HDP’li olup bu partilere üyeliği aktif olarak devam eden kadınların kabul edildiği ortaya çıktı…

CHP Genel Merkezi tarafından dizayn edilen bu yapılanmanın isminin “ŞERİFE BACI” olduğu ve bir “KADIN PLATFORMU” olarak konumlandırılan yapılanmanın merkezinin ise Zonguldak olduğu belirtiliyor.

“ŞERİFE BACI” isimli bu yapılanmayı CHP GENEL MERKEZİ adına dizayn eden isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asker kökenli danışmanı Recep Cengiz.

Yapılanmanın başında ise Zonguldak’ta yaşan Sevgi Alay isimli kişinin bulunduğu ifade ediliyor.

 

CHP ÜYESİ KADIN KABUL EDİLMİYOR

 

“ŞERİFE BACI” isimli oluşumun en çarpıcı özelliği ise yapılanma bizatihi CHP Genel Merkezi tarafından dizayn edilmiş olmasına rağmen bu “Esrarengiz” oluşuma hiç bir şekilde CHP ÜYESİ KADININ KABUL EDİLMİYOR OLMASI.

Yapılanmaya sadece AK Parti’li, MHP’li ve HDP’li olup bu partilerde aktif olarak üyeliği devam eden kadınlar kabul ediliyor.

“ŞERİFE BACI” isimli yapılanma çalışmalarını açıktan değil “KAPALI DEVRE” olarak SKYPE toplantıları ile yürütüyor.

Yapılanmanın tam amacı ve hedefleri bilinmiyor, bu konu hakkında CHP Kadın Kolları’ndan gelen sorulara cevap verilmiyor.

Yakın süreçte Genel Merkez ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun desteği ile CHP Kadın Kolları Başkanı seçilen Aylin Nazlı Aka’nın da yapılanmadan haberi olduğu ve yapılanma ile ilişkilerinin olduğu belirtilmekte.

 

KADIN KOLLARI YAPILANMADAN RAHATSIZ

 

Öte yandan CHP örgütleri içerisindeki pek çok kadın kolu bu yapılanmadan son derece rahatsızlık duymakta.

Pek çok kadın kolu yöneticisi ve üyesi bu “Esrarengiz” yapılanmanın nasıl faaliyet gösterdiği, neler yaptığını görmek için yapıya dahil olmak istediklerinde “Genel Başkan Danışmanı Recep Cengiz’in kesin talimatı var bu yapılanmaya CHP’li hiç bir kadın alınmayacak. Yapılanma içerisindeki AK Parti’li, MHP’li kadınlar CHP’li kadınlardan rahatsız olabilirler” yanıtı aldıklarını ifade ediyorlar…

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:Haberalternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum