CHP'li Hatay Belediyesi mülteci kampının suyunu kesti!

CHP'li Hatay Belediyesi mülteci kampının suyunu kesti!

CHP’li Hatay Belediye yönetimi Yayladağı’nda çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 800 hanelik konteyner kente verilen suyu kesti.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancılara 10 kat zamlı su verilmesini önermesinin yankıları sürerken bu kez CHP’li Hatay Belediye yönetimi mülteci kampına verilen suyu kesti.

Yayladağı’nda çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı 800 hanelik konteyner kente günlerdir su verilmiyor. İki aydan bu yana günde bir kaç saat verilen suyun son üç gündür tamamen kesildiğini belirten kamp sakinleri, çevrelerindeki evlerde su kesintisi olmadığını ve kasıtlı olarak kampa su verilmediğini belirtiyorlar.

 

'BOŞA AKITIYORLAR AMA BİZE VERMİYORLAR'


Kampta yaşayan Muhammed Ablak, suların kasıtlı olarak kesildiğini ileri sürdü.

Ablak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yayladağı’nın orta yerinde yaşıyoruz. Etrafımızdaki evlerden su kesilmiyor ve bir tek bizim kampta su yok. Yetkililer her seferinde bahaneler sıralıyor. Su yeterli değil, boru patladı, bütçemizde boru almak için yeterli para yok gibi bahanelerle bizi geri gönderiyorlar. Bugün-yarın yapacağız. Biz suyun geldiği yer olan Yayladağı Kandıl köyüne gittik. Orada suların boşa aktığını gördük. Boru döşeyip kampa bağlamaları çok kolay ama bilerek yapmıyorlar. Herkesin suyu kesilse zorumuza gitmez. Fakat bize ayrımcılık yapılıyor. Göz göre yapılan bu zulme isyan ediyoruz.”

 

ÇOCUKLAR VE YAŞLILAR ZOR DURUMDA


Kampta yaklaşık 4-5 bin kişi yaşadığını belirten Ablak, şunları söyledi:

“Burada dayanılmaz sıcaklar var. Su olmadan nasıl yaşayacağız. Çocuklar ve yaşlılar çok zor durumda. Hepimiz insanız, bize neden bunu yapıyorlar. Bidonlarla uzaklardan su taşıyoruz. Yalnız yaşayan yaşlılar, çocuklu aileler bir kilometre yürüyüp her gün nasıl su taşıyacaklar. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Kamptaki masum insanların yaşadığı bu haksızlığa göz yummasınlar. Acilen su sorunun çözümünü talep ediyoruz.”

 

 
Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.