CHP'li Kadıköy Belediyesi işçileri greve başladı

CHP'li Kadıköy Belediyesi işçileri greve başladı

İstanbul, Kadıköy Belediyesi işçileri 16.02.2021 tarihi itibariyle ilan ettikleri grev kararını uygulamaya başladılar.

CHP'li Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci tıkanınca işçiler 16 Şubat Salı günü greve çıkma kararı aldı.

2 bin 800 işçi 8 ay boyunca 81 maddelik sözleşmeden, idari ve sosyal konuları içeren 62 maddeyi geçirdi. Ancak ekonomi maddelerini içeren 19 madde askıda kaldı.

Sorunlarının tek başına ekonomik talepler olmadığını belirten işçiler, Hasanpaşa’da hizmet vermek için kullandıkları kulübede belediyenin suyunu dahi kullanamadıklarını belirtti. Kendi kurdukları sistemle depolardan su çektiklerini söyleyen işçilerden Dış Temizlik Baş Temsilcisi Mehmet Baştaş, depoları göstererek, “İşte halimiz budur. Bu durumların ortadan kalkması için mücadele ediyoruz” diyerek belediyeye olan tepkisini dile getirdi.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK HALKA HİZMET ETMEKTİR"

Baştaş, “Bu maddeler iş olanaklarını ve iş koşullarını düzenleyecek, karşı taraflı uyumlu maddelerdir. Sosyal belediyecilik, halka hizmet etmektir. Bu çerçevede baktığımız zaman bizler de halkın bir parçasıyız, halka hizmet götüren insanlarız ve tabii ki halka hizmet eden insanların eve ekmek götürme hakları var” dedi.  

"EYLEMİMİZ HALKA KARŞI DEĞİL"

Artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Baştaş, “bizimdir” diyerek sahiplendiği belediyede rahat koşullarda çalışmak istediğini belirtti. Baştaş, Kadıköy halkına da seslenerek, “Senin kapının önünü temizleyen insan senin pisliğini atan, senin sokağını temizleyen insanın, emeğinin bir karşılığı olmalı. Eğer bu karşılık sağlanamazsa, bu insanların ihtiyaçları karşılanmazsa tabii ki bu tür sıkıntılar çıkacak ortaya. Kimse bizim halka karşı bir eylem yaptığımızı düşünmesin. Tam tersine halkın bu eyleme destek vermesi gerekiyor" diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

İşçiler, “Kendi çocuklarına harçlık olarak reva görmedikleri parayla bize ‘ev geçindirin’ diyorlar. Bıçağın kemiğe dayandığı noktaya geldik. Çok aşırı taleplerimiz yok. Sadece rahat bir nefes alabileceğimiz bir maaş talep ediyoruz” diye belirtti. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.