CHP'li kadınlardan Arınç'a kahkahalı yanıt

CHP'li kadınlardan Arınç'a kahkahalı yanıt

Kadınlar üzerinde 'Gülmek direnmektir”, 'Kahkaha başkaldırıdır”, 'Gülmek bize yakışıyor”, ”Gülmek devrimci bir eylemdir” yazılı dövizler taşıdı.

“Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a kadınlar Güzelbahçe'dan tokat gibi yanıt verdi. Ellerinde üzerinde “Gülmek direnmektir”, “Kahkaha başkaldırıdır” , “Gülmek bize yakışıyor”, ”Gülmek devrimci bir eylemdir” yazılı döviz taşıyan kadınlar, “AKP hükümeti olarak insanlarda gülecek hal bırakmadınız” diye tepki gösterdi, hep birlikte kahkaha attı.

 

Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Kadın Kolları eski MYK Üyesi Elfin Tataroğlu, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, eski il başkanı Tacettin Bayır, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, AKP hükümetinin ve onun mensuplarının ayrımcılık yaptığını, bu ayrımcılığı özellikle kadın bedeni üzerinden yaparak, kadınları sosyal yaşamdan alıkoyarak evlerine hapsetmek istediğini savundu. Kadınların çocuk yapmasına karışan hükümetin şimdi de gülmesine, kahkaha atmasına dil uzattığını belirten Güven, “Yeter artık, çekin elinizi kadınların üzerinden” dedi.

 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ise iffeti kadın kahkahası üzerinden tanımlamak ancak ahlaksız iktidara ve onun sözcüsü olan ahlaksız Bülent Arınç'a yakışır. Kaldıki bu ülkede insanlarda gülecek hal mi bıraktınız? Geçen 12 yılda yaptığınız icraatlarla milletin anasını ağlattınız” diye konuştu. Yıldız, kadınların 10 Ağustos'ta kahkahalarla sandığa gideceğini ve bu örümcek kafalılara dur diyeceğini söyledi. İnanç, Başbakan Bülent Arınç'a seslenerek, “Bursa milletvekili olarak önce sen IŞİD terör örgütü tarafından çocuğuyla birlikte kaçırılan Bursalı konsolosun annesinin göz yaşını dindir de ondan sonra konuş” dedi.

 

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da “Onlar insanların mutlu olmasını, hoşnut olmasını istemiyor. Bu nedenle gülmeye, kahkaha atmaya karşılar. Bülent Arınç ağlamaya devam etsin, biz güleceğiz. Atatürk'ün kadınları olarak onları tarihin çöplüğüne gömeceğiz” diye konuştu.

 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Türkiye'nin batıya açılan aydınlık yüzü İzmir'in güzel ve gülen yüzü olan Güzelbahçeli kadınlar, gülünecek yeri de bilir, ağlanacak yeri de bilir” diyerek tepki gösterdi.

 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da AKP hükümetinin her dönem kadının bedeni üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını belirterek, “Tüm kadınlar gerekli dersi, 10 Ağustos seçimlerinde verecek” dedi.

 

Kadınlar daha sonra toplu olarak objektiflere poz verdi ve hep birlikte yüksek sesle kahkaha attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.