CHP'li Kaftancıoğlu'ndan PKK'ya açık destek "Vahşice öldürülüyorsa kınamak zorunlu"

CHP'li Kaftancıoğlu'ndan PKK'ya açık destek "Vahşice öldürülüyorsa kınamak zorunlu"

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, hakkında dava açılmasıyla ilgili konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Halk TV’de ‘Medya Mahallesi’ programında Ayşenur Arslan’ın sorularını yanıtladı.

Kaftancıoğlu, hakkında 6 yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları ile ilgili konuştu.

Canan Kaftancıoğlu öldürülen 3 PKK'lı kadın ile ilgili twitter paylaşımları yapmış, PKK'lı kadınların öldürülmesini eleştirmişti.

Kaftancıoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Cumhurbaşkanı’na, kamu görevlisine hakaret etmişim, halkı kin ve nefrete teşvik etmişim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılamam. Çünkü ben Atatürk’ün kurduğu partide görevliyim” dedi. Kaftancıoğlu, “Ne hikmetse 23 Haziran’dan önce birilerini aklına gelmiş Tweetlerim soruşturulmuş, sonra o dosya rafa konulmuş.

Ne zaman ki 31 Mart seçimlerine gelirken yine bu dosya birilerinin aklına gelmiş. Seçim ertelenir ertelenmez dosya sürece konulmuş. Benim babam yıllarca Anadolu’nun bir köyünde kamu görevlisi yapmış biri. Kamu görevlerini kötüye kullanarak halkın üç kuruşunu çalan insanları ifade etmek durumundayım ben.

Ben eleştirmezsem o zaman siyaset yapmamın bir anlamı kalmaz. Ben bir yaşam hakkı savunucusuyum. Ne olursa olsun siz 3 kadını Avrupa’nın merkezince vahşice öldürüyorsanız ben bunu kınamak zorundayım.

Bu kişilerin suçu ne olursa olsun bunu yapmak zorundayım. Ne olursa olsun sen o kişileri yargılamak zorundasın” diye konuştu.

 

canan-siyasetcafe-004.jpg

 

KAFTANCIOĞLU "SAKİNE CANSIZ TERÖRİSTTİR" DİYEMEDİ

 

CHP'li Kaftancıoğlu geçtiğimiz günlerde PKK'lı terörist Sakine Cansız'la ilgili 2013 yılında yaptığı paylaşım için, 'Hiç değişmedim.' yorumunu yapmış ve 'Sakine Cansız terörist midir' sorusuna 'Ben Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim.' cevabını vermişti.

 

Kaftancıoğlu'nun 2013 yılındaki tweetleri şu şekildeydi:

kaftancioglu-siyasetcafe-001.jpg

kaftancioglu-siyasetcafe1.jpg

Kaftancıoğlu'nun 2013 yılında asılsız Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı bir paylaşım ortaya çıkmıştı.

İşte o paylaşım;

ermeni-syasetcea.jpg

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.