CHP'li Mahmut Tanal, desteğe diye gittiği Akbelen'de vatandaşı azarladı

CHP'li Mahmut Tanal, desteğe diye gittiği Akbelen'de vatandaşı azarladı

CHP milletvekili Mahmut Tanal, Akbelen'de kendisine tepki gösteren vatandaşa, 'Sizin yüzünüzden iktidarı kaybettik sen AK Parti'nin provokatörüsün' dedi.

Limak ve İÇTAŞ’ın Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanlarında ağaç kıyımı sürüyor. Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekilleri de Akbelen eylemlerine destek olmaya gitti. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'da bu vekiller arasındaydı. Tanal'ın bir vatandaşla girdiği diyalog ise oldukça tepki çekti.

İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı Akbelen Ormanı’nı korumak için iki yıldır sürdürülen doğa nöbeti devam ediyor. CHP Genel Başkanı, CHP milletvekillerinden bazıları da bugün eyleme destek vermeye gitti.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

 

Kemal Kılıçdaroğlu buradaki vatandaşlarla konuştu. "Sizi ve verdiğiniz mücadeleyi takip ediyorum. Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan tanımak için... Benim Ankara'da konuşmamın bir önemi yok, sizin burada konuşmanız önemli" dedi.

Fakat vatandaşlarla konuştuktan sonra ağaçların kesildiği alana girmeden arabaya binen Kılıçdaroğlu halkın tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşların bir kısmı arabaya vurarak "Arabaya değil barikata" sloganları eşliğinde tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu bu tepkinin ardından ağaçların kesildiği alana girdi. 

 

"SEN AK PARTİ'NİN PROVAKATÖRÜSÜN"

 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ile alana gelen Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal çevreci vatandaşlardan birini azarladı. Tanal, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: “Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AK Parti’nin provokatörüsün” dedi.

 

 

Tanal'ın bu sözleri sosyal medyada oldukça tepki çekti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.