CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan skandal açıklama: 'HDP'yi kapatmak insanlara 'Dağa gidin' demektir

CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan skandal açıklama: 'HDP'yi kapatmak insanlara 'Dağa gidin' demektir

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 'HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir. HDP'yi kapatmak insanlara 'dağa gidin' demektir.' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AK Parti’nin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği HDP ile görüşmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Son derece doğal ve doğrudur” açıklamasına ilişkin “Partinin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür” dedi.

Bekaroğlu, 'HDP'yi kapatmak insanlara 'dağa gidin' demektir' açıklamasını yaptı.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başörtüsü teklifi konusundaki referandum önerisi ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti-HDP görüşmesine yönelik değerlendirmesinin anımsatılması üzerine "Erdoğan'ın siyasi yaşamı boyunca pragmatist davrandığını ve çelişkili hareket ettiğini" öne sürdü.

 

'HDP'Yİ KAPATMAK İNSANLARA 'DAĞA GİDİN' DEMEKTİR

 

Bekaroğlu, Bahçeli'nin AKP-HDP görüşmesine ilişkin söylemini doğru bulduğunu vurgulayarak, "Partinin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür. HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir. HDP'yi kapatmak insanlara 'dağa gidin' demektir." görüşünü savundu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.