CHP'li Mersin belediyesinin çalışanlarının evinden PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri çıktı

CHP'li Mersin belediyesinin çalışanlarının evinden PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri çıktı

Aralarında CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı 4'ü tutuklu 14 şüpheliyle ilgili yürütülen PKK soruşturması tamamlandı. 11 şüphelinin evlerinde örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri çıktı.

Geçtiğimiz Eylül ayında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde terör örgütü PKK ile iltisaklı isimlere operasyon düzenlenmiş, bu kapsamda Basın Yayın Halka İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı belediye çalışanlarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Belediye çalışanı 4’ü tutuklu 11 şüpheliye “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 3 belediye çalışanına ise “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan dava açıldı. İddianame Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

 

EVLERİNDEN ÖCALAN POSTERLERİ ÇIKTI


Propaganda suçlaması yöneltilen 10 şüphelinin sosyal medya hesaplarında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri altında fotoğraf çektirip paylaşan, örgütün sözde bayrağını paylaşan, örgüt mensuplarının silahlı fotoğraflarını paylaştıkları saptandı. Ayrıca şüphelilerin evlerinde Öcalan’a ait fotoğraflar ve örgüt propagandasına dönüşen eylemlere de katıldıkları saptandı.

 

YPS BİRLİKLERİYLE İRTİBATLILAR


“Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması yöneltilen 3 CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanının ise örgütün sözde sivil savunma birlikleri olan YPS’de faaliyet gösterdiği saptanan şüphelilerle irtibatı bulunduğu saptandı. Tutuklu CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halka İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ile ilgili yürütülen soruşturmanın ise halen devam ettiği öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.