CHP'li Nazlıaka: İdama Her Koşulda Karşıyız!

CHP'li Nazlıaka: İdama Her Koşulda Karşıyız!

Son dönemdeki çocuk cinayetlerinden dolayı kamuoyunda oluşan idam cezası beklentisine CHP cephesinden ilk yorum geldi.

"Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine karşıyız. İdam cezalarına her koşulda karşıyız."

 

Bu sözler Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. 
 
Son dönemde peş peşe yaşanan çocuk cinayetleriyle toplumda oluşan büyük rahatsızlığa ve idam cezasının yeniden getirilmesi yönündeki beklentiye Başbakan Erdoğan da tepkisiz kalmadı ve bu vahşeti işleyenlerin cezalarının idamlık olduğu vurgusunda bulundu. Avrupa Birliği'nden dolayı idam cezasının tekrar uygulanmaya başlanamayacağını söyleyen Erdoğan, müebbet hapis cezalarının daha da ağırlaştırılması için çalışma yürütüldüğü bilgisini paylaştı. 
 
İdam konusunun gündeme taşınması üzerine CHP cephesinden ilk tepki geldi. CHP'li Nazlıaka, Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek 2014 yılında yaşanan çocuk ölümlerindeki artışa dikkat çekerek idam yerine devletin çocuk ve kadınları koruyan yasal düzenlemelere ağırlık vermesi gerektiği vurgusunda bulundu.
 
Nazlıaka, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
 
"2014 yılının ilk 4 ayında 13 çocuğun ölü olarak bulundu. Bu çocuklardan bazıları kaçırıldı, tecavüze uğradı, boğuldu. Yaşama hakkı bireylerin en temel hakkıdır. Bireylerin en temel hakkının engellemesine her koşulda karşıyız, idam cezalarına her koşulda karşıyız. Bu kadar çocuk, kadın cinayetleri oluyorsa, bununla ilgili olarak yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Yasalar ve devletin denetimi yeterli olmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.