CHP'li Özel'den "derin devlet" çıkışı: Türkiye'yi Erdoğan Bahçeli yönetmiyor

CHP'li Özel'den "derin devlet" çıkışı: Türkiye'yi Erdoğan Bahçeli yönetmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, yine dikkat çeken iddialar ortaya attı.

Binali Yıldırım’ın İstanbul’da seçimi kazanması durumunda başkanlık yapmayacağını ileri süren ve bu iddiası Yıldırım tarafından yalanlanan CHP’li Özgür Özel, bu sefer de derin devlet söyleminde bulundu.

Özgür Özel, Türkiye’yi Erdoğan veya Bahçeli’nin yönetmediğini, ülkeyi güçlü bir derin aklın yönettiğini ifade etti.

Gazeteduvar’a açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Adına askeri vesayet demek doğru değil ama içinde bazı eski ve mevcut asker kişilerin de olduğu, farklı siyasi partilerden siyasi aktörlerin de bulunduğu, belki hiç tanımadığımız aktörlerin olduğu çok ciddi bir vesayet odağının varlığına ve bunun partiler üstü bir şekilde, hatta birden çok partiyi kontrol eder bir şekilde Türkiye siyaseti üzerinde bir vesayet kurduğuna ben şahsen inanıyorum”

‘Ben ne siyasetin belirleyicisinin Devlet Bahçeli olduğuna inanıyorum ne de Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın veya Erdoğan’ın Bahçeli’nin güdümüne girdiğine inanıyorum’ diyen Özgür Özel, başka bir mekanizmanın, dinamiğin var olduğunu, hepsini birden yönettiğini, bu mekanizmanın devreye girdiğini ve birbirine en ağır hakaret edenleri birbirine dost, ahbap yapabildiğini ifade etti.

Özgür Özel açıklamalarına şöyle devam etti:

TÜRKİYE SİYASETİNİ NE BAHÇELİ NE DE ERDOĞAN YÖNETİYOR

“Son olarak ‘Andımız’ polemiğinde de görülen, birbirine taban tabana zıt iki hareket var, bakış açılarıyla, geçmiş pratikleriyle ve Kürt meselesine yaklaşımlarıyla... Birinin millet tanımıyla diğerinin ümmet tanımı birbiriyle çelişmesine rağmen bunları aynı potada eritmeye çalışan ve tabanlarını da buna zorlayan, bunu ellerindeki büyük propaganda makinesiyle yapan bu akılda bir başka güç var. Bir yerden birileri düğmeye basıyor. Devlet Bahçeli, kritik kavşaklarda kritik kararlar vermiştir, U dönüşleri yapmıştır ama Türkiye siyasetini ne Bahçeli ne de Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor; onların içinde aktör oldukları ancak senaryosu bir başka yerden yazılan daha derin ve daha güçlü bir akıl yönetiyor.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum