CHP'li Özel'e Çelik'ten sert tepki: CHP'nin inandığı tek rejim 'Yassıada rejimi'

CHP'li Özel'e Çelik'ten sert tepki: CHP'nin inandığı tek rejim 'Yassıada rejimi'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Saray rejiminin, Saray düzeninin sonu geliyor' sözüne AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert bir cevap geldi. Çelik: "CHP'nin inandığı tek rejim 'Yassıada rejimi'dir" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’li Özgür Özel’in “saray rejimini sonu geliyor” sözlerine yanıt verdi. Çelik, “Yassıada zihniyeti demokrasiyi felç etmek istediği zaman işe rejim tartışması açarak başlar” dedi.

DARBE İMALI TEHDİT

CHP’li Özgür Özel’in, “Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatla çalışıyorsanız” sözleri AKP cephesinde “darbe imalı tehdit” olarak yorumlanmıştı.

CHP'NİN İNANDIĞI TEK REJİM YASSIADA REJİMİ'DİR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özel’in sözleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Seçilmiş hükümeti ‘rejim’ olarak suçlamak bu vahşi zihniyetin ilk adımıdır. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çalıştılar. Bunlar tüm tarihleri boyunca demokrasiyi felç etme örgütü olarak çalıştılar. Bunlar Türkiye’nin anayasal rejimini tanımazlar. Tek rejimleri Yassıada rejimidir. O nedenle kendi zihniyetleri dışındaki her seçilmiş hükümeti ‘rejim’ diye tanımlayarak demokrasiyi felç etmek isterler. Bütün tarihleri boyunca bunu yaptılar. Geçmişte defalarca ‘rejim krizi’ çıkarıp sonra askeri vesayeti ve yargı vesayetini davet ederek demokrasiyi felç etme örgütü olarak gizli iktidar sahibi oldular. Kafalarındaki rejimin Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimiyle hiç ilgisi yoktur, milli iradeye düşman Yassıada rejimidir. Bu demokrasi düşmanı zihniyet seçilmiş iradelerin hepsiyle aynı yöntemle kavga etti.

 

REJİM KRİZİ ÇIKARMA GAYRETLERİ VAR

‘Kutuplaşma olmasın’ derken kastettikleri şey, herkesin kendi Yassıada rejimleri etrafında hizalanmasıdır. Demokrasiye her saldırının arkasında bunların rejim krizi çıkarma gayretleri vardır. Hükümetlerimizin ilk dönemlerinde özellikle milli eğitim politikalarımızdan dış politikaya kadar her alanı rejim meselesi haline getirmeye çalıştılar. Demokratik siyaseti, rejim tartışması çıkararak boğmak bunların mesleğidir.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.