CHP’li Öztrak HDP desteğini açıkladı: Kendi iç işidir

CHP’li Öztrak HDP desteğini açıkladı: Kendi iç işidir

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak “HDP’nin bazı ilçelerde adaylarını muhalefet lehine çekmesi”nin sorusu üzerine, “HDP’nin kendi iç işidir. Bizlerin bu konuyla ilgili yorum yapmasının doğru olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "4 ay önce bu ülkenin beka sorunu yoktu da yüzüğü birkaç hafta sonra tekrar taktıktan sonra mı beka sorunu başladı?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİLLETE TERÖRİST DİYEN BİR PARTİ BAŞKANI

Faik Öztrak, seçimlerde belediye başkanları ile muhtarların seçileceğini “buna rağmen iktidarı bir koltuk korkusu”nun sardığını söyledi. Öztrak, “Birkaç belediye kaybetmemek için saray koalisyonu görülmemiş seviyesizlikte bir kampanya yürüyor” dedi. Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Devletin tüm imkanlarını kullanan AK Parti Genel Başkanı, sırtındaki cumhurbaşkanlığı gömleğinin arkasına da saklanarak millete ve muhalefete her gün ağız dolusu hakaret ediyor. Kendisine bir yanıt verildiğinde ise soluğu derhal mahkemede alıp, yandaş savcı ve hakimler eliyle milyonlarca liralık tazminat kararlarıyla muhalefetin sesini kısmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti kendi milletine ‘terörist’ diyen, cumhurbaşkanlığı gömleğinin arkasına gizlenmiş bir parti genel başkanını daha önce hiç görmemiş.”

TERÖRİST KURŞUNUNUN YAPMADIĞI AYRIMI YAPIYORLAR

“CHP’li, AK Parti’li, HDP’li, MHP’li, Saadet Parti’li, İYİ Parti’li demeden her vatandaş vergisini veriyor” diyen Öztrak, “Askerlerimiz hain pusularda şehit olurken gelen hain kurşun partili ayrımı yapıyor mu? Peki terörist kurşunlarının yapmadığı bu ayrımı bu ülkede kim yapıyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini, beraberliğini sağlayacağına namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş AK Parti Genel Başkanı yapıyor. Erdoğan, belediye seçimlerde kendine oy vermeyecek tüm vatandaşları ‘terörist’ diye yaftalıyor” dedi.

‘ŞEHİT AİLELERİ OY VERMİYOR DİYE TERÖRİST Mİ OLACAK’

“Vatan savunmasına gidenlerin partisinin olmayacağını” söyleyen Faik Öztrak, “Evlatlarını bu ülke için toprağa vermiş şehit aileleri sırf AK Parti’ye oy vermiyor diye terörist mi olacak? 1 Nisan sabahı AK Parti Genel Başkanı hangi yüzle çıkıp ‘Ben 81 milyonun cumhurbaşkanıyım’ diyebilecek. Birkaç belediye başkanlığı için bu kadar kalp kırmaya, 81 milyonu parçalamayı göze almaya değer mi?” ifadelerini kullandı.

İktidarın bir “beka tartışması tutturduğunu” belirten Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Ekim 2018’deki grup toplantısındaki sözlerini hatırlattı. Bahçeli’nin o konuşmada, “Kendi yolumuzu çizeceğiz, artık bir ittifak arayışında değiliz” dediğini dile getiren Öztrak, “Bundan 4 ay önce bu ülkenin beka sorunu yoktu da yüzüğü birkaç hafta sonra tekrar taktıktan sonra mı beka sorunu başladı?” diye konuştu.

SARAY ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTI İÇİNDE

 

Faik Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu CHP’yi ‘PKK, FETÖ, DHKP-C, TİKKO ve Esed’le birlikte olmak’ ile suçladı. AK Parti milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ‘AK Parti’ye vereceğiniz oylardan dolayı Allah mahşerde sizlere hesap sormaz’ dedi. Bununla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Öztrak, şu yanıtı verdi:

“Yüce dinimizi bu seçimlere alet etmek iktidar kanadının çaresizliğini ortaya koyuyor. Yine aynı şekilde CHP’yi veya kendileri dışındaki herkesi terör örgütleriyle iş birliği içinde göstermek de seçimler konusunda saray iktidarının ne kadar büyük bir sıkıntı içinde olduğunu açık seçik ortaya koyuyor” dedi.

İşsizliğe, ekonomik sıkıntılara nasıl çare olunacağına bakılması gerektiğini kaydeden Öztrak, “Dönüp baksak geçmişte saray iktidarının tüm bu terör örgütleriyle beraberliği olmuştur. ‘Kardeşim Esad’ diyen biz değildik ki. 2013 yılında ‘Lazistan, Kürdistan’ı kendisi söyledi. Bunlarla milletin gözünü boyamaları artık mümkün değil” diye konuştu.

HDP’NİN KENDİ İÇ İŞİDİR

Öztrak, anketlerle ilgili bir soruya, “İstedikleri şeyi görmedikleri zaman çılgına dönüyorlar. Demek ki anketlerden bunlar istedikleri sonuçları göremiyorlar. Çok büyük sıkıntıdalar” yanıtını verdi.

“HDP’nin bazı ilçelerde adaylarını muhalefet lehine çekmesi”nin sorulduğu Öztrak, “HDP’nin kendi iç işidir. Bizlerin bu konuyla ilgili yorum yapmasının doğru olmayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.