CHP'li Öztrak'tan asgari ücret açıklaması:En az 3 bin 100 lira olmalı

CHP'li Öztrak'tan asgari ücret açıklaması:En az 3 bin 100 lira olmalı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretle ilgili olarak açıklama yaptı.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısında, ülkenin gündeminde öne çıkan konuları ele aldıklarını belirtti.

 

 

Öztrak, 2020 yılının üçüncü çeyreğine ait büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlattı. Bir önceki üç ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.9 daralan ekonominin, yılın üçüncü üç ayında yüzde 6.7 büyüdüğünü aktaran Öztrak, bunu sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Öztrak, üçüncü çeyrekteki büyümenin, tüm sektörlere yaygın, organik bir büyüme olmadığını, mekanik bir büyüme olduğunu ileri sürdü.

 

TÜRKİYE SON 2 YILDIR BÜYÜMÜYOR

 

Öztrak, tüm dünyanın, salgın döneminde vatandaşlarına doğrudan gelir desteği ve hibe, hükümetin ise 'faiziyle borç' verdiğini kaydetti. 

Bu büyümeye rağmen, gerçek işsizlerin sayısının bu dönemde yaklaşık 2,7 milyon kişi arttığını, iş başında olmayanlar dahil işsizlerin sayısının 12 milyon 654 bin kişiye ulaştığını söyleyen Öztrak, "Bu büyümeye bakıp, işsiz sayısının dünya üzerindeki 120 ülkenin nüfusunu aştığı bir ekonomide kalkınmadan, refah artışından bahsetmek mümkün değil. Türkiye'nin hızla iş ve istihdam yaratan, nitelikli bir büyüme patikasına dönmesi gerekiyor. Ancak tek adam vesayet rejiminde, son 2.5 yılda yaşananlar, ülkede güveni yerle bir etmiş vaziyette. Güven olmayınca millete iş, aş verecek nitelikli bir büyüme de ufukta görünmüyor" görüşünü savundu. 

 

'Kasım ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 lira'


Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin bir soru üzerine Öztrak, Avrupa'daki en düşük asgari ücretin Türkiye'de olduğunu söyledi.

 Öztrak, "Kasım ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 517, yoksulluk sınırı 8 bin 198 lira. Asgari ücreti geçen yılki seviyesi olan 392 dolarda tutmak için asgari ücret bugün en az 3 bin 100 lira olmalı" dedi.

 

"Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, anayasanın ilk 3 maddesinin tartışmaya açılabileceğini söyledi. Sizin bu konudaki görüşünüz ne olur?" sorusu üzerine Öztrak, anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini kaydetti.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum