CHP'li Öztürk Yılmaz’dan şok açıklama! Maduro suikastını 15 Temmuz'a benzetti

CHP'li Öztürk Yılmaz’dan şok açıklama! Maduro suikastını 15 Temmuz'a benzetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Öztürk Yılmaz, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik suikasta ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 15 Temmuz’a benzetti. İşte ayrıntılar;

Nicolas Maduro, geçtiğimiz hafta sonu, bomba yüklü insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırıya uğramıştı.  Saldırı girişimini ima yollu 15 Temmuz’a benzeten CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, Maduro’nun bu yolla muhalefeti baskı altına aldığını öne sürdü.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün Başkent Caracas'taki askeri törende konuşma yaptığı sırada insansız hava araçlarıyla (İHA) bombalı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Maduro yara alamadan kurtulurken, 7 asker yaralandı. Maduro saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttu ve saldırının planlayıcılarının ABD’de olduğunu açıkladı. Saldırının ardından ülke içinde tutuklamalar da yaşandı.

Son yıllarda ülkesindeki Amerikancı kalkışmalarla mücadele eden Maduro’ya Türkiye de dahil ABD emperyalizminin hedefindeki ülkelerden destek yağdı. Ancak uzun yıllar CHP’nin dış politikalarını belirleyen Milletvekili Öztürk Yılmaz, Venezuela’da yaşanan saldırının göstermelik olduğunu iddia etti ve 15 Temmuz darbe girişimine benzetti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları 15 Temmuz darbe girişimi için “kontrollü darbe” tanımlaması yapmıştı. CHP’li Yılmaz, Venezuela’da da benzerinin yaşandığını öne sürdü.

İşte Yılmaz’ın mesajı:

ozturk-yilmaz-siyasetcafe.jpg

siyasetcafe.com

haydar-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.