CHP’li Tanrıkulu’ndan HDP’li Leyla Güven’e ziyaret

CHP’li Tanrıkulu’ndan HDP’li Leyla Güven’e ziyaret

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK’lı terörist başı Abdullah Öcalan’la görüşme yasağı nedeniyle 112 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PKK lideri terörist başı Abdullah Öcalan’la görüşme yasağı nedeniyle 112 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i, dün akşam evinde ziyaret etti.

TANRIKULU: SİZİN İÇİN ENDİŞELİYİM

Ziyaret sırasında Tanrıkulu’nun Güven’e, “Siz ve cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklular için endişeliyim. Umut ediyorum ki kimse bu süreçte zarar görmez” dediği aktarıldı.

'TECRİT TÜM TÜRKİYE'YE UYGULANIYOR'

Güven’in ise Tanrıkulu’na, yasal bir talebinin olduğunu ve bu talebin karşılanıncaya kadar açlık grevi eylemini sürdüreceğini söyledi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Güven, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ama omuzlarımdaki sorumluluk çok ağır. Cezaevlerinde 300’ü aşkın tutuklu ile yurtdışında birçok arkadaşım da açlık grevinde, onların durumu da kritik aşamada. Tecrit sadece Öcalan’a değil tüm Türkiye’ye uygulanıyor.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.