CHP'li Tanrıkulu'nun kimyasal silah iftirasına İYİ Partili isimden sert tepki: 'Kanı bozuk'

CHP'li Tanrıkulu'nun kimyasal silah iftirasına İYİ Partili isimden sert tepki: 'Kanı bozuk'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TSK'nın kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiada bulunurken İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatcı, "Türk ordusu kimyasal silah kullandı diyen herkesin kanı bozuktur" dedi.

Millet İttifakı partileri İYİ Parti ve CHP arasında, TSK hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle kriz yaşandı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Behçet Saatcı, son dönemde devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iddialarını dile getirenlere sert çıktı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Saatcı, "'Türk Ordusu kimyasal silah kullandı' diyen herkesin kanı bozuktur" ifadelerini kullandı.

 

TEPKİSİ CHP'YE YÖNELİK 

 

Bu ifadeleri kullananlar arasından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da olması Saatcı'nın tepkisinin CHP'ye yönelik olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

SEZGİN TANRIKULU'NUN SÖZLERİ ÇOK KONUŞULMUŞTU


Sezgin Tanrıkulu o açıklamalarında, "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibariyle iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç" demişti.
 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.