CHP'li Tezcan'dan değişimcilere kötü haber! İmzayı toplayamazlar

CHP'li Tezcan'dan değişimcilere kötü haber! İmzayı toplayamazlar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Bülent Tezcan, olağanüstü kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan partisinin Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi ve değişim isteyen partililere kötü haberi verdi.

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan b parti üyeleri ve tabanının şu anda olağanüstü kurultaya sıcak bakmadığını, bu yüzden parti içindeki muhalefetin yeterli imzayı toplayamayacağını düşündüklerini açıkladı.

“Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde” diyen Tezcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultayın doğru olmadığınıuygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Olağanüstü Kurultay isteyen arkadaşlar da var bunları 15 gün içinde görürüz yeterince sayıya ulaşıp ulaşmadığını.”

Tezcan 15 Temmuz’ın ikinci yıldönümü hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz üzerinden toplumu bölmeyi hedeflediğini söyledi ve ekledi:

"Darbenin siyasi ayağı hala ortaya çıkmadı. OHAL'i darbenin siyasi ayağını gizlemek için kullanmıştır. Çünkü siyasi ayak kendilerine uzanıyor. Darbenin siyasi ayağının neden ortaya çıkamadığını merak ediyorsanız; adres oluşturulan yeni kabinedir. 12 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı. Bu tablo tamamen tek adam rejiminin özetidir. Devlet tek bir kişinin iki dudağı arasında şekillendirilmektedir.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum