CHP’li vekil Gökçek’in ortadan kaldırılmasını istedi

CHP’li vekil Gökçek’in ortadan kaldırılmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı. İşte o vekil ve yaptığı flaş açıklamalar;

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Melih Gökçe ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve isminin oradan kaldırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Ankara’nın Yenimahalle İlçesinde bulunan Melih Gökçek Caddesi ile, Çayyolu’ndaki Seyfi Saltoğlu (Eski Başkan vekili) Bulvarının adının değiştirilmesini istedi. Erdem, "Seyfi Saltoğlu ve Melih Gökçek bulvarlarının adı Sevgi Bulvarı ve Hoşgörü Bulvarı gibi birleştirici isimlerle değiştirilmeli" dedi.

Yeni Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya çağrı yapan CHP'li Erdem; Ankara'da yıllardır tartışma konusu olan Melih Gökçek ve Seyfi Saltoğlu Bulvarları gibi isimlerin kaldırılmasını istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, ”Gökçek döneminde yapılan birçok olumsuzluğu silmek için çaba harcadığını” savunan Erdem, ”Dayatmalarla konulan cadde ve sokak isimleri kabul görmedi. Hala tartışması devam eden birçok sokak ve cadde ismi bulunmaktadır. Demokratik bir kent yönetiminin oluşturulması tüm Ankara halkının özlemidir” diye konuştu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Erdem Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde ”Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içinde Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından son 20 yılda isimleri değiştirilen cadde ve sokak sayısı nedir ? Halk tarafından benimsenmeyen isimlendirmeler hakkında oluşan demokratik ortama uygun olarak yeni isimlendirmeler yapılacak mıdır? Seyfi Saltoğlu, Melih Gökçek bulvarlarının adlarını, Sevgi Bulvarı, Hoşgörü Bulvarı gibi birleştirici isimlerle değiştirecek misiniz? Bu konuda Ankara Halkının görüşlerine başvurmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.