CHP'li vekil kadın düşmanlığına başladı! 'Sosyal tesisler kadınlara yasaklansın'

CHP'li vekil kadın düşmanlığına başladı! 'Sosyal tesisler kadınlara yasaklansın'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal tesislerin kadınlara yasaklanması için Meclis Başkanlığı’ndan gereğini yapmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kadın düşmanlığına başladı.

Tanal, geçen aralık ortasında TBMM Başkanlığı’na bir yazı yazarak kadınların sosyal tesislerde "gün toplantıları" yaptığını belirtti.

Tanal’ın, bir araya gelen kadınlardan şikayetçi oldu ve sosyal tesislerin kadınlara yasaklanmasını istedi.

 

'SOSYAL TESİSLER KADINLARA YASAKLANSIN'

 

Tesislerde bir yasak olmadığı için mağduriyetlerin olduğunu ifade eden Mahmut Tanal, sosyal tesislerin kadınlara yasaklanması için Meclis Başkanlığı’ndan gereğini yapmasını istedi.

Tanal’a cevabı ise sosyal tesislerden sorumlu TBMM İdare Amiri Hasan Turan verdi. Geçtiğimiz günlerde verilen cevapta, TBMM’nin tesislerinden kimlerin yararlanacağının, TBMM Sosyal Tesisler İşletme Yönergesinde belirtildiğinin hatırlatıldı.

 

'YASAKLAMA SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ'

 

Yönergeye göre Beştepe’de bulunan tesisten, mevcut ve eski milletvekilleri, Sayıştay Başkanı ve üyeleri ile TBMM personeli ile emeklileri ile bunların birinci derecede yakınlarının yararlanma hakkı bulunuyor.

Cevapta hem personel, hem de tesislerden yararlanma hakkına sahip olanların tesislere hangi amaçla geldikleri konusunda denetim yapılması ve gelenlerin cinsiyetine göre bir yasaklama getirilmesinin söz konusu olamayacağına dikkat çekildi.

Cevapta "Anayasa’da ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde öngörülen ayrımcılık yasağı kapsamında hukuken de mümkün değildir" diyerek Tanal’ın talebinin reddedildiği öğrenildi.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.