CHP'li vekil Yunus Emre'den PKK vaadi! 'Yerel özerklik getireceğiz'

CHP'li vekil Yunus Emre'den PKK vaadi! 'Yerel özerklik getireceğiz'

CHP Milletvekili Yunus Emre, Halk TV’de özerklik çağrısında bulundu. Emre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yerel yönetimlere özerklik getirileceğini açıkladı. 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi partiler de bu kapsamda çalışmalarını iyice hızlandırdı.

Aday çıkartmayacağını açıklayan HDP, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek.

 

KANDİL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

 

CHP'nin HDP'yi destekleyen açıklamaları Kandil'de olumlu yanıt buldu.

PKK elebaşı Duran Kalkan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada HDP'nin verdiği kararı destekleyerek seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması gerektiğini söyledi.

 

PKK elebaşı hain teröristin muhalefete destek verdiği konuşması şu şekilde:

 

"Türkiye bir seçim sürecine girdi deniyor. Siyasi süreç hızlandı yoğunlaştı. Muhalefet vardı, 6'lı masa. Bir iç karışıklık yaşadı. Onlara çok değinmeyelim ama birliklerini güçlendirecekler inancındayız. Daha da büyütebilirler. Önleri açıktır ben her zaman bunu söyledim.

AK Parti, MHP faşist, sömürgeci, soykırımcı diktatörlüğüne karşı sekiz yıldır en büyük mücadeleyi PKK yürüttü. Ama seçimi de bu mücadelelerden bir tanesi olarak değerlendirdik. Bu çerçevede bir yaklaşımımız var.''


GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

 

Tüm bu hareketlilik sürerken CHP'liler sonunda gerçeği ağızlarından çıkarmaya başladı.

CHP Lideri'nin adaylığı sonrası geçmiş dönemlerde kullanmış olduğu seçim vaatleri yeniden kamuoyunun gündemine gelmişti.

 

YEREL YÖNETİMLERE ÖZERKLİK

 

2014 yılında CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı açıklamada yerel yönetimlere özerklik verileceğini söylemişti.

 

Kemal Kılıçdaroğlu yerel yönetimlere özerklik vaadi için şu ifadeleri kullanmıştı:

 

Efendin sen doğuda başka, batıda başka şey söylüyorsun. Nereye gittiysem, aynı şeyi söyledim. İki tane temel örnek vereceğim. Bir; Hakkari'de 'yerel yönetim özerklik şartını getireceğiz' dedim. CHP Kurultayı'nda yine söylüyorum; CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz.

 

'ÖZERKLİK TALEBİ YERİNE GETİRİLECEK'

 

Halk TV’de programa katılan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre açık açık bölünme çağrısı yaptı.

CHP’li Yunus Emre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda terör örgütü PKK’nın yerel özerklik talebinin yerine getirileceğini söyledi.

 

HDP-CHP birlikteliğinin gözler önüne serildiği açıklama şu şekilde:

 

“Yerel yönetimlerde özerklik konusu tamamen çarpıtılıyor. Türkiye bugün şu an özerktir. İdari bakımdan özerktir. Siyasi özerklik başka bir şey idari özerklik başka bir şey. Okumadan, dinelemeden siyasi fikri ortaya koyan insanlar var. Geldiğimizde iktidara hemen göreceksiniz yerel özerlik önündeki engelleri kaldıracağız. Bu Türkiye’yi bölecek bir şey değildir aksine Türkiye’yi daha da güçlendirecek bir şeydir. Çünkü çağımız yerel yönetimlerin güçlenmesi çağıdır.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.