CHP'li vekilden İmamoğlu'na tepki! 'Sahte Fatih tablosunu gerçekmiş gibi reklam yapmaları çok ayıp'

CHP'li vekilden İmamoğlu'na tepki! 'Sahte Fatih tablosunu gerçekmiş gibi reklam yapmaları çok ayıp'

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı Fatih tablosunun sahte olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Londra'daki müzayede satışa çıkarılan Fatih Sultan Mehmet portresini satın almasına yönelik eleştirilerde bulundu. 

Kesici, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, geçtiğimiz günlerde satın aldığı Fatih Sultan Mehmet portresinin sahte olduğunu söyledi.

Kesici ayrıca, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir Fatih tablosu getirdi, Bellini diye bu çok ayıp... Ekrem İmamoğlu'nun aldığı Fatih tablosu sahtedir. Gerçekmiş gibi reklamını yapmaları çok ayıp. 'Yaşa var ol böyle Belediye Başkanı görülmüş değil, Bellini'nin tablosunu getirdi' diye... Tabloyu ister al, ister alma, ama bunu 'Bellini' diye satma. Bellini olsa 6 buçuk milyon lira değil, 6 buçuk milyar lira ederdi. Bellini diye birisinin tablosu olacak veya Bellini ayarında bir ressam Fatih tablosu yapacak, müzayede organizasyonu bunun ne olduğunu söylemeyecek, böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Öte yandan tablonun kimin olduğunun belli olmadığını belirten Kesici, "Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış" dedi.

 

Ressamının kim olduğuna yönelik sorulara "Bellini'nin atölyesinde resmedildiği zannedilen" şeklindeki yanıtın ciddiyetsizlik olduğunu kaydeden Kesici, şöyle devam etti:

 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir tabloyu alır ama bir hafta in mi, cin mi ne olduğu belli olmayan bir şey için, 'Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri' diye yeri göğü yırtıyoruz. Fatih'in yanında birisi var in mi cin mi belli değil."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum