CHP'li vekilden korkunç rakam

CHP'li vekilden korkunç rakam

Soma'daki maden faciasıyla ilgili açıklamada bulunan CHP'li Özgür Özel "Yetkililerden aldığım resmi bilgiye göre ölü sayısı 350'ye yaklaştı" dedi.

Manisa Soma’da kömür ocağında çıkan yangında mahsur kalan işçilere ulaşmak için zamana karşı yarış başlatıldı. Ancak saatler ilerledikçe ölüm haberleri geldi. Türkiye’yi yasa boğan kara haberi madende inceleme yaptıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı. Bakan Yıldız, 205 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise hayatını kaybeden madenci sayısının 350'ye yaklaştığını ifade etti.


KORKUNÇ RAKAMLAR

Hürriyet'te yer alan habere göre; maden faciası ile ilgili olay yerinde incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye’nin en büyük maden kazası ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. Felakette hayatı kaybeden işçi sayısının 350’ye yaklaştığı bilgisini veren Özel, "Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en büyük maden kazası ile karşı karşıyayız. Bizzat madende görev yapan yetkililerden aldığım resmi bilgiye göre ölü sayısı 350’ye yaklaştı" dedi.

 "TAHLİYE EDİLMEYENLER VAR"

205 işçiye ait naaşların bir soğuk hava deposunda tutulduğunu, maden içinde hazırlanmış 70 naaş daha bulunduğunu kaydeden Özel, "Buna ek olarak cesedine ulaşılmış ancak tahliye edilmemiş 60–70 ceset daha var. Bu bilgileri verirken içim kan ağlıyor ancak gerçekler bunlar" diye konuştu.

SİGORTASIZ İŞÇİLER

Madende sigortasız ve küçük yaşta işçilerin çalıştırıldığına dair bilgilerde aldıklarını kaydeden Özel şöyle dedi: "15 yaşında bir çocuğumuzun maden içinde olduğu bilgisi bize geldi. Bu kardeşimizin ailesine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kaza göz göre göre geldi. Biz bu konunun siyaset üstü ele alınmasını istedik, araştırma önergesi verdik ama bizi dikkate almadılar. Sonunda böyle bir facia ile karşı karşıya kaldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.