CHP'li vekilleri fişlemişlerdi...

CHP'li vekilleri fişlemişlerdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu MİT yasasıyla ilgili, "CHP milletvekilleri bu yasa çıkmadan önce fişlenmişlerdi, şimdi fişlemeyi meşru

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü töreninde, yargının siyasal iktidarın ya da egemen güçlerin arka bahçesi olmaması gerektiğinin ifade edildiğini belirterek, "Türkiye bu noktaya gelmişse hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Eğer hukuk savunmaya geçmişse bu ülkede bir şeyler var. Yargının en tepesindeki kişiler kaygılarını dile getiriyorlar. Bu sadece bir kişinin kaygısı değil, o da söylendi, Anayasa Mahkemesindeki görevli bütün yargıçların ortak kaygısı ve ortak söylemidir" dedi.      


MİT YASASI  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Dün bir yasa geçti yine, MİT Yasası. Devleti bir istihbarat teşkilatı haline getirdiler. Bir istihbarat devleti haline getirdiler. Hukukun üstünlüğünün olduğu yerde, istihbarat elbette olur ama istihbarat ana aktör olmaz, ana unsur olmaz. Şimdi siz istihbaratı ana unsura döndürdünüz. İstihbaratla devleti yönetiyorsunuz. CHP milletvekilleri bu yasa çıkmadan önce fişlenmişlerdi, şimdi fişlemeyi meşru hale getirdiler. 12 Eylül askeri darbesinin yapamadığını şimdi bunlar yapıyorlar. Bizim yeni Kenan Evrenlere ihtiyacımız yok. Bizim demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ihtiyacımız var."     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.