CHP'li verkilden partisine sert eleştiri!

CHP'li verkilden partisine sert eleştiri!

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, partisini sert bir şekilde eleştirdi.

Hüseyin Aygün'e göre Cemaatle işbirliği yapılması hataydı. Sarıgül'ü de eleştiren Aygün, Mansur Yavaş için ise "CHP'ye yakıştığını kanıtladı" dedi.


Karşı Gazetesi'nden Kutlu Esendemir'e konuşan Aygün, CHP'nin Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden aday gösterdiği Mansur Yavaş ile Mustafa Sarıgül'ü de karşılaştırdı. Partisine ağır eleştirilerde bulunan Aygün, seçim öncesi içine attıklarını ortaya döktü. 

İşte Aygün'ün açıklamalarından bölümler; 

MUSTAFA SARIGÜL DÜŞ KIRIKLIĞI

Sarıgül başından beri medya gücüyle gündeme geldi, "İstanbul'u Sarıgül dışında kimseyle alamayız" sözünün gerçek dışılıgı görüldü. Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu döneme göre oylarda herhangi bir artış yok. Sandıklar açılır açılmaz meydanı terk etmesi de milyonlarda düş kırıklığı yarattı. Mansur Yavaş ile kıyaslanması işte bundan dolayıydı. 

SARIGÜL KABUL GÖRMEDİ

Sarıgül 1980'lerden sonra inşa edilen "ideolojisiz", "çizgisiz", "yönsüz" siyaset anlayışını yansıtıyordu. Seçmen reflekslerine göre şekillenen bir tarz, vücut dili ve retorik. Kabul görmedi demek ki. Elbette yürütülen çalışmanın zayıflıkları da not edilmeli. 

CHP'NİN CEMAATLE İŞBİRLİĞİ 

Cemaat veya sizin ifadenizle "sağa kayış" seçmende kabul görmedi. Ben de doğru bulmuyorum. Her şey "iktidar" olmak mıdır? Bir parti eğer izlediği politikalarla karşı tarafın saflarını zayıflatmıyorsa, buna karşı kendi safları dağılıyor, tabanında kafa karışıklığı ve savrulma oluyorsa, o politikalar yanlıştır. Yoksa "sağ aday" gösterilmesi yanlış olmayabilir. 


MANSUR YAVAŞ SAYGIN KILDI

Yavaş tercihi mesela, sandıkların açılmasından sonraki 48 saat içindeki performansıyla görülmüştür ki; yanlış değildir. Birleştirici üslubu, sükûneti, "Ankara adına" konuşması, Beypazarı döneminden kalan olumlu imajı Yavaş'ı sol seçmen nezdinde bile saygın kıldı. Sandık başlarında nöbet tutan gençler espriyle de olsa, "Mansur Yavaş, kurtuluşa kadar savaş" diye birbirlerine takılıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.