CHP'lilerin 6'lı masa açıklamaları Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı! Talimat verdi: 'Konuşmayın'

CHP'lilerin 6'lı masa açıklamaları Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı! Talimat verdi: 'Konuşmayın'

CHP'li isimlerin 6'lı masadaki görüşmelerle ilgili yaptığı açıklamalar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmaması, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bakanlık verilip verilmeyeceği tartışmaları siyaset ve ülke gündeminin ana konusu olmaya devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu dışında kimlerin cumhurbaşkanı adayı olabileceği ve altılı masada çatlak olup olmadığı tartışılmaya devam ediyor.

CHP’den edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu bu gelişmeler üzerine CHP Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini uyardı. Kılıçdaroğlu’nun altılı masa liderlerinin görüştüğü ve görüşeceği konularda açıklama yapılmamasını istediği öğrenildi.

 

PARTİ SÖZCÜSÜ DOĞRULADI

 

Medyascope'ta yer alan habere göre, CHP Sözcüsü Faik Öztrak Twitter hesabından paylaştığı “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin Sayın Genel Başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur” açıklamasıyla Kılıçdaroğlu’nun talimatını doğruladı.

 

KUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMASI KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRDI

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. En büyük partinin isteği olmazsa bozulur” demesi bardağı taşıran son damla oldu. Kılıçdaroğlu ve altılı masanın diğer ortakları ise adaylık konusunun ele alınmadığı, hatta seçim tarihi belli oluncaya kadar gündeme alınmaması konusunda görüş birliğine varıldığını açıklamıştı.

Bu kararlara rağmen, Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu’nun, “Kılıçdaroğlu aday çıkmazsa masa dağılır” açıklaması yapmasının Kılıçdaroğlu’nu çok kızdırdığı, parti yöneticilerine ve milletvekillerinin açıklama yapmamasını istediği öğrenildi.

 

KILIÇDAROĞLU, ANKET SONUÇLARINA YAPILAN YORUMLARAN RAHATSIZ

 

Kılıçdaroğlu’nun son dönemde seçimlere ilişkin kamuoyuna açıklanan anket sonuçlarına ilişkin yorumlardan da rahatsız olduğu öğrenildi. Parti yöneticisi, milletvekili ve eski parti yöneticilerinin yayın organlarında parti adına yorumda bulunmalarından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun bu durumu parti yöneticilerine aktardığı belirtildi.

 

Kılıçdaroğlu, 9 Eylül’de attığı tweette de, CHP’ye yönelik bazı girişimler olduğunu belirtmiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

 

“Ya bana katılın ya da önümden çekilin demiştim. Onu da netleştireyim. Kendi yol arkadaşlarıma dedim. 5’li çeteler, bazı sermayedarlar, varlıkçılar, çantacılar bu ülkenin ikinci 100 yılını dizayn etmeye kararlı. Ben ve arkadaşlarım da onlara karşı dimdik durmaya kararlıyız. Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.