CHP'lilerin Zoom toplantısını paylaşan hesap Eren Erdem'in danışmanı çıktı

CHP'lilerin Zoom toplantısını paylaşan hesap Eren Erdem'in danışmanı çıktı

CHP'lilerin Zoom toplantısı Youtube üzerinden paylaşılmıştı. Gazeteci Altan Sancar, o hesabın CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'in danışmanına ait olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Altan Sancar, CHP’nin sosyal medyada “haber” hesabı topladığını ifade ederek, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in parti üyelerine ‘takip önerisi’ ile gönderdiği kısa mesaj ile duyurduğu sosyal medya hesabı, Erdem’in danışmanına ait çıktı. Daha önce para karşılığı retweet yapan hesabın, aynı zamanda CHP’deki Zoom toplantısını da ilk paylaşan hesaplardan olduğu ortaya çıktı” dedi.

 

Sancar şu bilgileri paylaştı:

 

CHP’lilerin Zoom toplantısı Youtube üzerinden paylaşılmıştı. Youtube’a yüklenen videonun ilk paylaşıldığı hesaplardan biri de @sosyal_haber adlı X hesabıydı.

Eren Erdem ise dün akşam saatlerinde partinin üyelerine kısa mesaj atarak, Haber 2024 adı bir hesabı takip etmelerini tavsiye etti. X platformunda @2024haber kullanıcı adıyla bulunan hesap, 10 yıl önce Solaris_rt adıyla faaliyet gösteriyordu.

Hesap para karşılığı rtweet yapıyordu. Daha sonra hesap Sosyal Haber adını almış, bir süre sonra da adını Haber 2024 olarak değiştirmişti. Erdem’in partililere gönderdiği kısa mesaj ile hesabın, Erdem’in danışmanına ait olduğu ortaya çıktı. Danışmanın numarası X’e girildiğinde doğrudan X platformu kullanıcıyı bu hesaba yönlendiriyor. Numaranın tamamını KVKK gereği paylaşmıyorum. Lakin kendisine sorduğumda hayır dese de bu durumu kanıtlayan ekran kaydını saklı tutuyorum.

Geriye birkaç soru kalıyor:

-Koskoca CHP neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyor?

-CHP’deki bir ismin bu hesapları kontrol ediyor olması doğru bilgiye erişimi nasıl etkileyecek?

-Bu hesaplar kurultay sürecinde mi kullanılacak?

-Satın alındığı belli olan bu hesaplara ne kadar ödendi?

-CHP’nin parası ile üyelere bu hesabı tanıtan bir mesaj neden atıldı?


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.